compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

Amour fou

***00
Waardering: 3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweld

Pitch van Amour fou

Amour fou filmstill

Amour fou filmstill

Delen op facebook
Amour fou
Nederlandse première: 29-1-2015
Oostenrijk, 2014, 95 min,

Berlijn. Begin 19e eeuw. Poëet Heinrich von Kleist heeft het plan om de dood te overwinnen doormiddel van liefde. Hij besluit zijn nichtje te betrekken bij zijn zelfmoordpact. Echter wil zij hier niks mee te maken hebben. Maar dan komt hij de bevallige Henriette Vogel tegen.

Amour fou trailer en bijzonderheden

De film is geïnspireerd op het leven van poëet Heinrich von Kleist en zijn relatie met Henriette Vogel.

Trailer van Amour fouBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Amour fouhttps://i1.ytimg.com/vi/VW8La65HLbU/hqdefault.jpg2014-12-08
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De regie is in handen van Jessica Hausner, die we kennen van Lourdes, Hotel en Lovely Rita.

Amour fou - Bioscopen, Tijden & Tickets

Amour fou in de bioscoop

Wil je Amour fou zien? Koop of huur de film hier:



Berlijn. Begin 19e eeuw. Poëet Heinrich von Kleist wil graag de dood overwinnen doormiddel van liefde. Zijn poging om een zelfmoordpact te sluiten met zijn nichtje, wordt afgeslagen. Maar dan komt hij de bevallige Henriette Vogel tegen. De biopic wordt geregisseerd door Jessica Hausner.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Amour Fou is een romantische komedie, geïnspireerd op het leven en de dood van de poëet Heinrich von Kleist en de vrouw met wie hij samen zelfmoord pleegde, Henriette Vogel.

In het Berlijn van begin 19e eeuw koestert de jonge romantische dichter Heinrich de wens de onvermijdelijkheid van de dood te overwinnen door middel van de liefde. Hij is echter niet in staat zijn sceptische nicht Marie te overtuigen zich aan te sluiten in zijn zelfmoord-pact. Net op het moment dat hij zich over deze afwijzing heen probeert te zetten, zeer bedroefd door haar ongevoeligheid voor zijn diepe gevoelens, ontmoet hij Henriette, de vrouw van een zakenrelatie. Hij lijkt ook bij deze begerige jongedame bot te vangen, tot Henriette er achter komt dat ze ongeneeslijk ziek is. Amour Fou is een romantische komedie, geïnspireerd op het leven en de dood van de poëet Heinrich von Kleist en de vrouw met wie hij samen zelfmoord pleegde, Henriette Vogel. Meer dan een biopic is de film een verhaal over de tegenstrijdigheid van de liefde.

Productiemaatschappij: Amour Fou Luxembourg, Coop 99

Cast & Regisseur

Nieuws over Amour fou