compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

Floris

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldAngst

Pitch

Nederland, Middeleeuwen. Floris Jr. wil zijn vader bewijzen dat ook hij een held kan zijn net als zijn grootvader, de beroemde ridder Floris van Rozemond. Hij wil ervoor zorgen dat het heilige relikwie met wonderlijke krachten nooit in de verkeerde handen terecht zal komen. Samen met z'n oosterse vriendin Pi neemt Floris het op tegen de Hertogin van Gelre, Van Rossum Jr. en Kleine Pier.
Delen op facebook
Floris
Nederlandse première: 16-12-2004
Nederland, 2004, 100 min,

bijzonderheden

Gebaseerd op de legendarische Nederlandse tv-serie Floris uit de jaren '60, destijds van regisseur Paul Verhoeven met Rutger Hauer in de hoofdrol. Het script werd ook deze keer geschreven door Gerard Soeteman. Het is geen nostalgische film geworden, maar een zeer moderne versie van de middeleeuwen. Opgenomen in Nederland, België en het Engelse Dover.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Jean van de Velde regisseerde eerder ook "De Verwording van Herman Dürer" (1979), "De Afstand" (1981), "Parfait Amour" (1985), De Kleine Blonde Dood (1993), All Stars (1997) en Lek (2000). Michiel Huisman was ook te zien in Uitgesloten (2000), Phileine Zegt Sorry (2003) en
Volle Maan (2002).

Recensies van Floris

Floris - Bioscopen, Tijden & Tickets

Floris in de bioscoop

Wil je Floris zien? Koop of huur de film hier:


videoland

De kleinzoon van de befaamde ridder Floris wordt tegen zijn zin in in een ridderrol gedwongen, waarbij hij geholpen wordt door zijn oosterse vriendin Pi.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: NL Film Produkties

Cast & Regisseur

Daan Schuurmans

Van Rossum jr.
Rutger Hauer

Floris van Rozemond (archive footage)