Deze website maakt gebruik van cookies  /  Wat betekent dit voor mij  /  Ik begrijp het, laat deze melding niet meer zien
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 26-3 t/m 1-4
WEB | mobiel | app
Home > Films > The Thin Blue Line

The Thin Blue Line

****0
Waardering: 4/5
 

Alles over de film The Thin Blue Line

documentaire

Pitch van The Thin Blue Line

Documentaire over een onschuldige, van moord beschuldigde zwerver die tot levenslang is veroordeeld. Het politieonderzoek blijkt van onzorgvuldigheden aan elkaar te hangen....
Verenigde Staten, 1988, 103 min, documentaire
Genoeg van reclame? Klik hier!
Word lid om de bioscoopagenda van uw stad per e-mail te ontvangen en om de complete agenda te zien!

bijzonderheden over The Thin Blue Line

In 1976 wordt in de Verenigde Staten agent Wood vermoord nadat hij een verkeersovertreder heeft aangehouden. Op diezelfde dag wordt 's avonds de zwerver Randall Adems aangehouden door een zekere David Harris, die de dakloze vervolgens van de moord beschuldigd. Het wordt allengs duidelijk dat het verslag van Harris over de bewuste avond niet klopt. Het politieonderzoek blijkt van onzorgvuldigheden aan elkaar te hangen. Het lijkt erop dat men bij het zoeken naar een zondebok teveel haast heeft gehad met het insluiten van een mogelijke dader.
Hoewel de film een journalistiek gemotiveerde documentaire is, gaat de film verder. In de reconstructie van de moord esthetiseert Morris doelbewust zijn verschillende camerastandpunten en werkt hij met verschillende beeldsnelheden. Hiermee benadrukt hij dat hetgeen men voor zich ziet per definitie geconstrueerd is en dat de eigenlijke toedracht nooit echt gekend zal worden. Tegelijkertijd toont hij aan dat de getuigenverklaring die tot de insluiting van Adems leidde te weinig bewijskracht had. Het is de droom van menig documentairemaker om met zijn werk een daad te stellen.
'The Thin Blue Line' - Errol Morris' derde documentaire - verwierf wereldfaam vanwege de verstrekkende gevolgen ervan: een tot levenslang veroordeelde gevangene werd vrijgelaten omdat Morris met de film zijn onschuld aantoonde.

Aanloop van The Thin Blue Line

Errol Morris regisseerde ook "Gates of Heaven" (1978), "Vernon, Florida" (1981), "A Brief History of Time" (1991), "The Dark Wind" (1991) "Fast, Cheap & Out of Control" (1997), "Mr. Death: The Rise and Fall of Fred A. Leuchter, Jr.". (1999) en The Fog of War (2003).

BioscoopAgenda van The Thin Blue Line

The Thin Blue Line
****0

The Thin Blue Line in de bioscoop

De bioscoop programma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Genoeg van reclame? Klik hier!

Cast & Regisseur van The Thin Blue Li..

Dale Holt
Dale Holt
Zichzelf (Internal Affairs Investigator in Dallas)
Jackie Johnson
Jackie Johnson
Zichzelf (Homicide Detective in Dallas)
Sam Kittrell
Sam Kittrell
Zichzelf (Police Detective in Vidor)
Hootie Nelson
Hootie Nelson
Zichzelf (Friend of David Harris in Vidor)
Errol Morris
Errol Morris
Regisseur
The Thin Blue Line

Huidige prijsvraag

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

Kort nieuws