Deze website maakt gebruik van cookies  /  Wat betekent dit voor mij  /  Ik begrijp het, laat deze melding niet meer zien
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 22-1 t/m 28-1
WEB | mobiel | app
Home > Filmnieuws > Nieuw in de bioscoop: 3D geluid

Nieuw in de bioscoop: 3D geluid

22-11-2012 Het is het nieuwste van het nieuwste: 3D geluid. Wij kunnen er nog niet echt iets bij voorstellen maar CineMec in Ede en de bioscoop in Vlaardingen die binnenkort opent krijgen 3D geluid. Bij 3D geluid lijkt het geluid werkelijk overal vandaan te komen.

Nieuw in de bioscoop: 3D geluid:

The Hobbit: An Unexpected Jo..

****1/2
The Hobbit: An Unexpected Journey

Avontuur, Fantasy, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten, 2012, 166min

Met: Ian McKellen, Martin Freeman, Cate Blanchett

De hobbit Bilbo Baggins reist samen met de tovenaar Gandalf en dertien dwergen naar de Eenzame Berg, waar de draak Smaug een schat bewaakt die hij heeft gestolen van de dwergen. Bi..

    + LEES MEER

Het lijkt erop dat je het moet gaan meemaken hoe 3D audio klinkt maar de bovenstaande video van Dolby geeft een aardig idee van wat 3D audio inhoudt.

Cinemec in Ede is dus de eerste bioscoop die 3D-audiop gaat toepassen. Zij gebruiken echter geen Dolby Atmos maar Barco's Auro 11.1 wat weer een andere techniek is.

De JT bioscoop in Vlaardingen zal ook 3D geluid krijgen. Deze bioscoop opent halverwege december van dit jaar.

Er zijn al enkele films die gebruiken van 3D audio: Taken 2 en Rise of the Guardians bijvoorbeeld. Ook The Hobbit: An Unexpected Journey zal 3D audio hebben: de bioscopen moeten echter wel het systeem geïnstalleerd hebben.


Word lid om de bioscoopagenda van uw stad per e-mail te ontvangen en om de complete agenda te zien!

Meer nieuws

Waarom liep de bruid weg?

Hearts Know: The Runaway Brides

24-1-2015 Op 24 januari beleeft de experimentele documentaire Hearts Know: The Runaway Brides zijn première op het IFFR. BiosAgenda sprak met regisseur Kris Kristinsson over de 19 bruiden, verschillende culturen en zijn eigen weggelopen bruid.

'Oekraïne is georganiseerd als de maffia'

In gesprek met de regisseur van The Tribe

23-1-2015 Deze week is op het IFFR de film The Tribe te zien, een film die meerderen malen werd bekroond op diverse festivals. BiosAgenda.nl sprak met regisseur Miroslav Slaboshpitsky over deze bijzondere, intense film.

Gyllenhaal toch niet in Suicide Squad

23-1-2015 Eerder werd bekend gemaakt dat Tom Hardy zijn rol in Suicide Squad had afgezegd. De geruchten gingen dat Jake Gyllenhaal zijn vervanger zou zijn, maar ook hij sloeg de rol af. Wie nu het personage 'Rick Flag' gaat vervullen, is nog onbekend.

Sophie Turner van Game of Thrones naar X-Men

23-1-2015 Actrice "Sophie Turner" zal een rol vervullen in X-Men: Apocalypse, als personage 'Jean Grey'. Sophie speelde 'Sansa Stark' in Game of Thrones. De nieuwe X-Men film zal in de zomer van 2016 uitkomen.

TV-tip: Millennium 2, 22:25 op NPO3

23-1-2015 In het tweede deel van de Millennium trilogie keert Lisbeth Salander terug naar Zweden. Als ze verdacht wordt van moord besluit journalist Mikael Blomkvist haar te helpen. Vervolg op Millennium: Mannen die vrouwen haten.

TV-tip: Runaway Jury, 20:30 op NET5

22-1-2015 Een jurylid (John Cusack) spant samen met een mooie vrouw om zo een rechtszaak tegen een wapenfabrikant te manipuleren. Met miljoenen dollars en levens op het spel moet hij de strijd aangaan met de meedogenloze 'jury-consultant' (Gene Hackman), die niets in de weg van de uitspraak laat komen.

Sexploitation als huiselijk drama

22-1-2015 Regisseur Peter Strickland maakte indruk met zijn film Berberian Sound Studio. Zijn nieuwe film The Duke of Burgundy draait nu op het filmfestival van Rotterdam. BiosAgenda.nl sprak met Strickland over zijn films.

<  1234567891011121314151617181920212223  >

Kort nieuws

117 films in Amsterdam deze week

117 films in Amsterdam deze week117 films zijn te zien in Amsterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+