Deze website maakt gebruik van cookies  /  Wat betekent dit voor mij  /  Ik begrijp het, laat deze melding niet meer zien
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 30-7 t/m 5-8
WEB | mobiel | app
Home > Filmsterren > Woody Allen

Woody Allen

Woody Allen: films, nieuws

 

Biografie van Woody Allen

Woody Allen werd geboren in een Joodse familie te New York in 1935. Hij groeide op in New York en maakte later verschillende films die deze stad als uitgangspunt hebben.

Al op jonge leeftijd schreef Allen grappen die hij vervolgens verkoopte aan columnisten van kranten. Daarnaast begon hij op te treden met kleine comedyshows. Na zijn middelbare school, studeerde hij film en communicatie aan de New York University, maar had daar veel problemen en maakte zijn studie niet af.

Al op negentienjarige leeftijd schreef Allen zijn eerste filmscript. In 1965 verscheen zijn eerste echte bioscoopfilm What's New, Pussycat. Vervolgens bracht hij bijna jaarlijks een nieuwe film uit waarvan velen tot de klassiekers behoren. Vaak is hij niet alleen regisseur, maar heeft hij ook een hoofd- of bijrol in zijn films. Hij won in totaal drie Oscars: één voor Annie Hall (1977) en twee voor Hannah and Her Sisters (1987). Andere bekende Woody Allen-films zijn o.a. Manhattan en Match Point.

Naast regisseur en acteur is Woody Allen ook schrijver en jazzmuzikant.

Trivia over Woody Allen

Woody Allen weigert structureel om zijn films nog te bekijken nadat ze in de bioscoop zijn uitgekomen.

Woody Allen In het nieuws

Bruce Willis in nieuwe Woody Allen

10-3-2015 Bruce Willis gaat een rol spelen in de nieuwe film van Woody Allen. We moeten hier in Nederland nog wachten op de release van Irrational Man maar nu is al bekend dat Willis in zijn daaropvolgende film te zien zal zijn.

Speelweek 34: nieuw in de bioscoop

20-8-2014 Films, films, films! Sinds jaar en dag zet BiosAgenda de nieuwste films voor je op een rij. Deze week komen er zeven nieuwe films uit. De film van de week is Magic in the Moonlight, de nieuwe film van Woody Allen.

Speelweek 29: nieuw in de bioscoop

16-7-2014 Ondanks dat het zomer is komen er veel films uit: dat is een trend die we uit eerdere jaren niet kenden. De film van de week is Dawn of the Planet of the Apes.

Cameraman Gordon Willis overleden

19-5-2014 De legendarische cameraman Gordon Willis is overleden. Hij maakte onder andere The Godfather en meerdere films van Woody Allen. Willis werd 82 jaar.

Emma Stone en Joaquin Phoenix in nieuwe Woody Allen

7-5-2014 Emma Stone en Joaquin Phoenix zullen te zien zijn in de nieuwe film van Woody Allen. Er is vrij weinig bekend over de nieuwe film: er is geen titel of plot bekend. In oktober komt Magic in the Moonlight uit, de film die Allen onlangs voltooide.

<  123456  >

Woody Allen Feiten

Woody Allen in Anything Else© (c) 2002 DreamWorks Distribution
acteur, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 1-12-1935
Woody Allen is een drievoudig Oscar-winnende acteur, regisseur maar ook jazz-muzikant en schrijver. Hij maakte onder meer de films Annie Hall, Manhattan en Match Point.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

74 films in Den Haag deze week

74 films in Den Haag deze weekVandaag wordt er in Den Haag maar liefst 176 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl