Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 26 30-6 t/m 6-7
WEB | mobiel | app
Home > Filmsterren > Woody Allen

Woody Allen

Woody Allen: films, nieuws

 
Biografie van Woody Allen
Woody Allen werd geboren in een Joodse familie te New York in 1935. Hij groeide op in New York en maakte later verschillende films die deze stad als uitgangspunt hebben.

Al op jonge leeftijd schreef Allen grappen die hij vervolgens verkoopte aan columnisten van kranten. Daarnaast begon hij op te treden met kleine comedyshows. Na zijn middelbare school, studeerde hij film en communicatie aan de New York University, maar had daar veel problemen en maakte zijn studie niet af.

Al op negentienjarige leeftijd schreef Allen zijn eerste filmscript. In 1965 verscheen zijn eerste echte bioscoopfilm What's New, Pussycat. Vervolgens bracht hij bijna jaarlijks een nieuwe film uit waarvan velen tot de klassiekers behoren. Vaak is hij niet alleen regisseur, maar heeft hij ook een hoofd- of bijrol in zijn films. Hij won in totaal drie Oscars: één voor Annie Hall (1977) en twee voor Hannah and Her Sisters (1987). Andere bekende Woody Allen-films zijn o.a. Manhattan en Match Point.

Naast regisseur en acteur is Woody Allen ook schrijver en jazzmuzikant.
Trivia over Woody Allen
Woody Allen weigert structureel om zijn films nog te bekijken nadat ze in de bioscoop zijn uitgekomen.
Woody Allen In het nieuws
Woody Allen

Ronan Farrow: 'media niet kritisch naar Woody Allen'

12-5-2016 Ronan Farrow, de zoon van Mia Farrow en Woody Allen heeft felle kritiek geuit op hoe de media omgaat met zijn vader: volgens hem negeert de media het feit dat zijn zus Dylan Farrow zou zijn aangerand door Allen.

Still uit Elle, de nieuwe film van Paul Verhoeven.

Cannes filmfestival gaat van start

10-5-2016 Morgen is het weer zover: dan begint het beroemdste filmfestival van de wereld in Cannes. De nieuwe film van Woody Allen opent het festival.

Cannes 2016 opent met Woody Allen

29-3-2016 Het filmfestival van Cannes heeft zijn openingsfilm bekend gemaakt: Café Society, de nieuwe film van Woody Allen.

Steve Carell vervangt Bruce Willis

30-8-2015 Vorige week werd bekend dat Bruce Willis uit de nieuwe Woody Allen film was gestapt. Zij rol wordt nu overgenomen door Steve Carell.

Willis stapt uit Woody Allen film

25-8-2015 Bruce Willis gaat toch niet in de nieuwe Woody Allen film spelen. Hij heeft het momenteel te druk met het toneelstuk Misery. Het is nog niet bekend wie zijn rol gaat overnemen.

<  123456  >
Huidige prijsvraag
Woody Allen Feiten
Woody Allen in Anything Else© (c) 2002 DreamWorks Distribution
acteur, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 1-12-1935
Woody Allen is een drievoudig Oscar-winnende acteur, regisseur maar ook jazz-muzikant en schrijver. Hij maakte onder meer de films Annie Hall, Manhattan en Match Point.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
49 films in Groningen deze week
49 films in Groningen deze week49 films zijn te zien in Groningen deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl