Deze website maakt gebruik van cookies  /  Wat betekent dit voor mij  /  Ik begrijp het, laat deze melding niet meer zien
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 17-4 t/m 23-4
Versie: WEB | mobiel
Home > Filmsterren > Woody Allen

Woody Allen

Woody Allen: films, nieuws

 

Biografie van Woody Allen

Woody Allen werd geboren in een Joodse familie te New York in 1935. Hij groeide op in New York en maakte later verschillende films die deze stad als uitgangspunt hebben.

Al op jonge leeftijd schreef Allen grappen die hij vervolgens verkoopte aan columnisten van kranten. Daarnaast begon hij op te treden met kleine comedyshows. Na zijn middelbare school, studeerde hij film en communicatie aan de New York University, maar had daar veel problemen en maakte zijn studie niet af.

Al op negentienjarige leeftijd schreef Allen zijn eerste filmscript. In 1965 verscheen zijn eerste echte bioscoopfilm What's New, Pussycat. Vervolgens bracht hij bijna jaarlijks een nieuwe film uit waarvan velen tot de klassiekers behoren. Vaak is hij niet alleen regisseur, maar heeft hij ook een hoofd- of bijrol in zijn films. Hij won in totaal drie Oscars: één voor Annie Hall (1977) en twee voor Hannah and Her Sisters (1987). Andere bekende Woody Allen-films zijn o.a. Manhattan en Match Point.

Naast regisseur en acteur is Woody Allen ook schrijver en jazzmuzikant.

Trivia over Woody Allen

Blue Jasmine trailer
Woody Allen weigert structureel om zijn films nog te bekijken nadat ze in de bioscoop zijn uitgekomen.

Woody Allen In het nieuws

Speelweek 34: deze week in première

21-8-2013 Er komen weer heel veel nieuwe films uit deze week! We hebben een paar rustige weken achter de rug maar deze week hebben we maar liefst acht nieuwe fims. De film van de week is Kick-Ass 2.

Woody Allen

Steden willen Woody Allen

21-8-2013 Zowel Stockholm en Rio de Janeiro hebben aangeboden om een Woody Allen film volledig te financieren als de filmmaker de film opneemt in hun stad. Woody Allen neemt het aanbod in beraad.

Deze week in première: speelweek 34

22-8-2012 Het is woensdag en dan weet je wat er gaat gebeuren: het wekelijkse première overzicht! Vanaf morgen zijn er vijf nieuwe films in de bioscoop te zien.

De uitreiking van de Oscars vond gisternacht plaats.

Oscar naar The Artist

Weinig verrassingen onder de winnaars

27-2-2012 Gisternacht zijn de Oscars, ookwel bekend als the Academy Awards uitgereikt. The Artist won de Oscar voor Beste Film.

Sylvia Hoeks tijdens galapremière 'Midnight in Paris', bij de opening van Film by the Sea.

Film by the Sea van start

Première Midnight in Paris

12-9-2011 Afgelopen vrijdag was de opening van Film by the Sea. Traditioneel komt 'tout beau monde' van Zeeland en omstreken in gala voor de vertoning van de openingsfilm in zeven zalen tegelijk. Het team van BiosAgenda.nl was er bij.

<  12345  >

Woody Allen Feiten

Woody Allen in Anything Else© (c) 2002 DreamWorks Distribution
acteur, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 1-12-1935
Woody Allen is een drievoudig Oscar-winnende acteur, regisseur maar ook jazz-muzikant en schrijver. Hij maakte onder meer de films Annie Hall, Manhattan en Match Point.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

43 films in Enschede deze week

43 films in Enschede deze weekVandaag wordt er in Enschede maar liefst 64 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl