Deze website maakt gebruik van cookies  /  Wat betekent dit voor mij  /  Ik begrijp het, laat deze melding niet meer zien
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 26-3 t/m 1-4
WEB | mobiel | app
Home > Filmsterren > Jason Statham

Jason Statham

Jason Statham: films, nieuws

 

Biografie van Jason Statham

Jason Statham in Wild Card
Jason Statham in Wild Card
Jason Statham onwikkelde een grote interesse voor sport, en duiken in het bijzonder. Hij werd twaalfde bij de wereldkampioenschappen duiken in 1992 en hij was twaalf jaar lang lid van Britain's National Diving Squad. Verder is hij model geweest voor French Connection, handelaar op de zwarte markt en natuurlijk acteur.

Zijn eerste rol kreeg hij in 1998 van regisseur Guy Ritchie, wie Statham ontmoette via zijn baantje bij French Connection. Ritchie had iemand nodig die de rol kon spelen van Bacon, een slinkse oplichter van de straat, in de film Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Gezien Stathams achtergrond was hij gemaakt voor de rol. Na Lock, Stock volgde in 2000 Snatch; wederom geregisseerd door Guy Ritchie en met acteurs Brad Pitt, Dennis Farina en Benicio Del Toro.

Beide films waren een groot succes en zorgden ervoor dat Statham door kon breken in Hollywood. In 2001 verscheen hij in twee films: Ghosts of Mars van John Carpenter en de Jet Li film The One. In 2002 speelde hij de hoofdrol in de actiefilm The Transporter. Deel twee, Transporter 2, volgde in 2005. Daarnaast speelde Statham bijrollen in The Italian Job en Cellular, voordat hij in 2006 de hoofdrol in Crank op zich nam.

Trivia over Jason Statham

Jason Statham deed vrijwel al zijn stunts zelf in The Transporter.

Jason Statham In het nieuws

(c) Warner Bros

Speelweek 6: nieuw in de bioscoop

4-2-2015 Een topweek, zo kunnen we de komende speelweek wel noemen! Er komen maar liefst tien nieuwe films uit en het zijn zeker niet de minsten! De film van de week is Inherent Vice.

Speelweek 48: deze week in première

27-11-2013 Elke donderdag komen er nieuwe films in de bioscopen van Nederland. Deze week wordt natuurlijk niet overgeslagen. Deze week hebben we zeven nieuwe films. De film van de week is Mannenharten.

Speelweek 28: deze week in première

10-7-2013 Films, films, films! Deze week komen er maar liefst elf nieuwe films uit. We zetten ze weer op een rijtje. De film van de week is Monsters University.

Kurt Russell

Statham en Hardy genoemd voor Escape From New York

27-3-2013 Er worden momenteel plannen gesmeed om een remake te maken van Escape from New York. De hoofdrol zou worden gespeeld door Jason Statham of Tom Hardy.

Deze week in première: speelweek 6

6-2-2013 Het is woensdag en half Nederland maakt zich op voor carnaval! Mocht je geen carnaval vieren of even een pauze willen van al dat bier dan hebben we nu zeven nieuwe films voor je. The Man with the Iron Fists is de film van de week.

<  123  >

Huidige prijsvraag

Jason Statham Feiten

Jason Statham© (c) Europa Corp.
acteur, producent, stemacteur
Geboren 12-9-1972
Lock, Stock and Two Smoking Barrels was Jason Statham's debuutfilm. Daarna volgden onder andere: Snatch, Ghosts of Mars, The One, The Transporter, Transporter 2, The Italian Job, Cellular en Crank.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

74 films in Den Haag deze week

74 films in Den Haag deze weekVandaag wordt er in Den Haag maar liefst 150 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl