Deze website maakt gebruik van cookies  /  Wat betekent dit voor mij  /  Ik begrijp het, laat deze melding niet meer zien
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 43 23-10 t/m 29-10
Versie: WEB | mobiel
Home > Filmsterren > Helen Mirren

Helen Mirren

Helen Mirren: films, nieuws

 

Biografie van Helen Mirren

Helen Mirren in The Hundred-Foot Journey
Helen Mirren in The Hundred-Foot Journey
Helen Mirren werd geboren in Londen als kind van een Russische vader en een Engelse moeder.

Nadat ze haar middelbare school in Londen afmaakte, deed ze auditie voor het nationale jeugdtheater. Haar eerste opdrachten als actrice bestonden met name uit theaterstukken.

Vanaf de jaren zeventig verscheen ze ook met regelmaat op het witte doek. Ze speelde o.a. in "Hamlet (1976)" en "Caligula" (1979). In 1981 speelde ze in het drama rond King Arthur Excalibur waarvoor ze op verschillende filmfestivals genomineerd werd.

In 1995 en 2002 werd ze genomineerd voor een Oscar voor 'beste actrice' met haar rollenin The Madness of King George (1994) en Gosford Park (2001).

Om uiteindelijk een Oscar in ontvangst te mogen nemen moest ze wachten tot 2007 waar ze werd beloond voor haar rol van Elizabeth I en II in The Queen.

Trivia over Helen Mirren

Haar echtgenoot, de regisseur Taylor Hackford won eveneens een Oscar voor 'beste korte film' in 1979.

Helen Mirren In het nieuws

Herfstvakantie 2014: de filmtips voor dit jaar

13-10-2014 De herfstvakantie komt er weer aan! Dit is traditioneel een mooi moment om naar de bioscoop te gaan. In deze periode zijn de kinder- en familiefilms altijd extra in trek. BiosAgenda.nl zet de tips op een rij!

Speelweek 11: deze week in première

13-3-2013 Deze week hebben we een zeer mooie en uitgebreide releaselijst voor je. Er komen acht nieuwe films uit. De film van de week is Oz: The Great and Powerful.

Michael Haneke op de set van Amour

Amour uitgeroepen tot Beste Europese film

2-12-2012 Amour van Michael Haneke is de grote winnaar geworden van de European Film Awards. De film won vier awards voor ander andere beste film en beste regisseur.

Sequel op Red in de maak

18-1-2011 Afgelopen jaar draaide de actiefilm RED in de bioscopen met in de hoofdrollen Bruce Willis, Helen Mirren, John Malkovich en Morgan Freeman. De film mag een succes genoemd worden want een vervolg is in de maak.

Het publiek over Red

19-10-2010 Afgelopen donderdag ging de film RED in première. Biosagenda.nl ging naar de Calypso bioscoop in Nijmegen en vroeg het publiek wat ze er van vonden.

<  123  >

Huidige prijsvraag

Helen Mirren Feiten

Helen Mirren in The Clearing© (c) 2004 Fox Searchlight Pictures
acteur, stemacteur
Geboren 26-7-1945
Helen Mirren begon haar carrière als actrice in het theater. Ze werd beroemd door rollen in Gosford Park (2001) en The Queen waarvoor ze in 2007 een Oscar ontving.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

80 films in Den Haag deze week

80 films in Den Haag deze weekDe laatste filmvertoning in Den Haag is vanavond om 23:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl