Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
WEB | mobiel | app
Home > Filmsterren > Cate Blanchett

Cate Blanchett

Cate Blanchett: films, nieuws

 
Biografie van Cate Blanchett
Rooney Mara en Cate Blanchett in Carol
Rooney Mara en Cate Blanchett in Carol
Cate Blanchett begon met acteren in Australië waar ze aan verschillende theaterproducties meedeed. Vervolgens verscheen ze in diverse TV-series geproduceerd door ABC zoals "Heartland" en "Police Rescue".

In 1997 maakte ze haar debuut op het witte doek in Paradise Road. Elizabeth de film waarin ze de rol van de Engelse koningin speelt, was haar eerste grote productie waarvoor ze tevens met een Oscar genomineerd werd.

Ze speelde vervolgens in enkele grote Hollywoodfilms zoals Bandits (2001, met Bruce Willis) en The Lord of the Rings. Maar ze was eveneens te zien in kleinere filmhuisproducties zoals Heaven (2002) en "Coffee and Cigarettes (2003) van "Jim Jarmusch".

De afgelopen jaren waren zeer succesvol voor Cate Blanchett. Ze won in 2004 een Oscar voor haar rol in "The Aviator". Daarnaast speelde ze in succesvolle films als "Babel", "The Good German" en "Notes on a Scandal" (2006) waarvoor ze opnieuw voor een Oscar genomineerd werd.
Trivia over Cate Blanchett
In 1997 trouwde Cate Blanchett met toneelschrijver "Andrew Upton".
Cate Blanchett In het nieuws

Cate Blanchett speelt Lucille Ball

3-9-2015 Cate Blanchett gaat de rol spelen van Lucille Ball in een nieuwe biopic geschreven door Aaron Sorkin. Lucille Ball was de ster van de TV-serie I Love Lucy.

Cate Blanchett in Blue Jasmine (c) Paradiso

Oscars gisteravond uitgereikt

3-3-2014 Gisteravond zijn de Acadamy Awards uitgereikt, beter bekend als de Oscars. 12 Years a Slave ging er vandoor met de Oscar voor Beste Film. Gravity mocht de meeste awards naar huis nemen.

Gravity (c) Warner Bros

Bafta's 2014 uitgereikt

17-2-2014 Gisteravond zijn in Groot-Brittannië de BAFTA's uitgereikt: dit zijn de Britse tegenhangers van de Oscars. De prijs voor beste film ging naar "12 A Years A Save".

Oscarnominaties bekend

16-1-2014 De nominaties van de Academy Awards, beter bekend als de Oscars zijn bekend. De Oscars zijn één van de belangrijkste filmonderscheidingen van de Verenigde Staten.

American Hustle

Golden Globes uitgereikt

13-1-2014 Gisteravond zijn in Los Angeles de Golden Globes uitgereikt. Dit zijn een van de bekendste prijzen voor film en TV. De prijzen worden uitgereikt door Hollywood Foreign Press Association.

<  1234  >
Huidige prijsvraag
Cate Blanchett Feiten
Cate Blanchett in Notes on a Scandal© (c) 2006 Fox Searchlight Pictures
acteur, stemacteur
Geboren 14-5-1969
Cate Blanchett begon met acteren in het theater. Daarnaast heeft ze een succesvolle filmcarrière met Oscarnominaties voor Elizabeth (1998) en Notes on a Scandal (2006) en een Oscar voor haar rol in The Aviator (2004).
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
158 films in Amsterdam deze week
158 films in Amsterdam deze weekVandaag wordt er in Amsterdam maar liefst 332 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl