compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

Être et Avoir

****1/2
Waardering: 4.3/5

To Be and to Have

Voor alle leeftijden

Pitch

Bijna overal in Frankrijk bestaan er nog schooltjes van één klas waarin één enkele leerkracht les geeft aan alle kinderen van het dorp. Zowel teruggetrokken op zichzelf, als nieuwsgierig naar de buitenwereld, delen deze kleine heterogene groepen dagelijks lief en leed.
Delen op facebook
Être et Avoir
Nederlandse première: 27-3-2003
Frankrijk, 2002, 104 min,

bijzonderheden

Deze film werd genomineerd voor een César en won een European Film Award, een Prix Louis Delluc voor beste documentaire (2003).
Nicolas Philibert wil met zijn documentaires vooral verhalen vertellen. Zijn films staan niet ver van de fictie af. Hij was al een tijdje aan te piekeren over het maken van een film over leerprocessen bij kinderen. Tegelijkertijd liep hij rond met het idee voor een film over het platteland. Op natuurlijke wijze kwamen deze twee onderwerpen bij elkaar.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Nicolas Philibert (Frankrijk, 1951) studeerde filosofie aan de Universiteit van Grenoble. Vooral sinds het internationale succes van Le Pays des Sourds (1992), een wonderschone lyrische documentaire over de wereld van de doven, geldt hij als een van de belangrijkste hedendaagse documentairemakers. Hij regisseerde eerder o.a. ook La Moindre des Choses (1996) en La Ville Louvre (1990).

Recensies van Être et Avoir

Être et Avoir - Bioscopen, Tijden & Tickets

Être et Avoir in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Être et Avoir zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Documentaire. In Frankrijk bestaan ze nog: schooltjes van één klas waarin één enkele leerkracht les geeft aan alle kinderen van het dorp.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Cast & Regisseur

Georges Lopez

The teacher (himself)
Être et Avoir poster