compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 40 6-10 t/m 12-10
Film van de week!
MENU

10 Geboden - Het Rijk der Schimmen

Pitch

Het tweede gebod: 'Gij zult u geen gesneden beelden maken, gij zult voor die niet buigen noch hen dienen'. De relatie tussen mensen en de beelden die ze bezitten. Interviews met fotoverzamelaars en opnamen van gewone mensen die hun lievelingsbeeld laten zien.
Delen op facebook
10 Geboden - Het Rijk der Schimmen
Nederland, 2000, 50 min,

bijzonderheden

Deel uit de documentaireserie De Tien Geboden.
Het rijk der schimmen, zo noemde Maxim Gorki een van de eerste filmvoorstellingen. Schimmen, vage schaduwen van de eigenlijke voorwerpen. Waarom zou je die willen maken?
Tan gaat associatief te werk en zoekt naar de relatie tussen mensen en de beelden die ze bezitten. In het begin is te zien hoe een beeld van Lenin omver wordt getrokken - waarvan de registratie zelf weer een beeld is. Ze interviewt fotoverzamelaars, die amateuropnamen een nieuwe betekenis geven door ze te ordenen of te publiceren, en wisselt dit af met opnamen van gewone mensen die hun lievelingsbeeld laten zien. Tegelijkertijd onderzoekt ze zo de rol die beelden voor haarzelf spelen.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Fiona Tan (1966) werd geboren in Indonesië, groeide op in Australië en kwam in 1985 naar Europa. Zij studeerde in 1992 af aan de Rietveld Academie, richting Audiovisueel, en is werkzaam als mediakunstenares en filmmaakster.

10 Geboden - Het Rijk der Schimmen - Bioscopen, Tijden & Tickets

10 Geboden - Het Rijk der Schimmen in de bioscoop

Wil je 10 Geboden - Het Rijk der Schimmen zien? Koop of huur de film hier:
Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Pieter van Huystee Film & TV

Huidige prijsvraag

Cast & Regisseur