compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Films > 11 Friese Fonteinen

11 Friese Fonteinen

Voor alle leeftijden

documentaire, filmhuis

Pitch van 11 Friese Fonteinen
11 Friese Fonteinen: Anna Tilroe (haarzelf)
11 Friese Fonteinen: Anna Tilroe (haarzelf)
Delen op facebook
11 Friese Fonteinen
Nederlandse première: 24-5-2018
Nederland, 2018, 85 min,
De wens van de Friese bevolking lijkt niet geheel samen te gaan met de wens van een bevlogen kunstcurator om in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 middenin 11 Friese steden 11 kunstzinnige fonteinen te plaatsen.
trailer en bijzonderheden over 11 Friese Fonteinen
De kunstenaars zijn: Bolsward - Johan Creten (België) / Dokkum - Birthe Leemeijer (Nederland) / Franeker - Jean-Michel Othoniel (Frankrijk) / Harlingen - Jennifer Allora & Guillermo Calzadilla (Verenigde Staten, Cuba) / Hindeloopen - Shen Yuan (China) / IJlst - Shinji Ohmaki (Japan) / Leeuwarden - Jaume Plensa (Spanje) / Sloten - Jorge & Lucy Orta (Argentinië & Groot-Brittannië) / Sneek - Stephan Balkenhol (Duitsland) / Stavoren - Mark Dion (Verenigde Staten) / Workum - Cornelia Parker (Groot-Brittannië).
Aanloop van 11 Friese Fonteinen
Regisseur Roel van Dalen is onder andere bekend als maker van de documentaire-serie 'De Kinderen van de Hondsberg'. Ook maakte hij onder meer Ajax: Daar hoorden zij engelen zingen.
BioscoopAgenda van 11 Friese Fonteinen

11 Friese Fonteinen in de bioscoop

Wil je 11 Friese Fonteinen zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


Niets gevonden voor 11 Friese Fonteinen.


Documentaire over de weerzin van de Friese bevolking tegen het plan om in 11 Friese steden 11 kunstzinnige fonteinen te plaatsen in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Met Jan Jaap van der Wal.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
De komst van elf fonteinen, gemaakt door elf internationale topkunstenaars, in elf Friese steden zorgt voor humoristische en confronterende situaties tussen een bevlogen kunstcurator en de nuchtere Friese bewoners.

In de Friese elf steden worden in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018, elf fonteinen gebouwd door evenzoveel internationale topkunstenaars: 11Fountains. Curator van het ambitieuze project is de gevierde Anne Tilroe. De film11 Fonteinen laat zien hoe Tilroe de nauw betrokken Friese bevolking enthousiast probeert te maken voor de nieuwe en spraakmakende waterkunstwerken. Dan blijken autonomie van de kunstenaar en de smaak van het publiek niet vanzelfsprekend samen te gaan. Lukt het Anna Tilroe om draagvlak onder de bevolking te creëren en van Friesland een niet te missen bestemming te maken voor nationale en internationale toeristen, of strandt het ambitieuze project op de nuchterheid van de Friese bewoners die hun geliefde marktplein zien verdwijnen?
Cabaretier Jan Jaap van de Wal trekt Friesland in en geeft als rasechte Fries zijn humoristische commentaar op het proces.