compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 14-10 t/m 20-10
Film van de week!
MENU

A Man of Integrity

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch van A Man of Integrity

Delen op facebook
A Man of Integrity
Nederlandse première: 3-5-2018
Iran, 2017, 117 min,

Een voormalig professor leeft als een goudvisboer in een Iraans dorpje. Als een schimmige organisatie genaamd 'The Company' hem probeert af te persen, komt hij in verzet.

A Man of Integrity trailer en bijzonderheden

Regisseur Mohammad Rasoulof zou deze film zonder vergunning van de Iraanse overheid hebben opgenomen. Voor diezelfde overtreding heeft hij in 2010 een jaar in de gevangenis gezeten. Zijn paspoort is in 2017 ingenomen, zodat hij Iran niet meer mag verlaten.

Trailer van A Man of IntegrityBekijk de trailer en de beste filmstills van de film A Man of Integrityhttps://i1.ytimg.com/vi/b-0o_J_zgug/hqdefault.jpg2018-01-08
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Mohammad Rasoulof is onder meer bekend van
Jazireh ahani (Iron Island).

Synopsis distributeur

A Man of Integrity is een intens en verontrustend drama over corruptie en onrecht dat in het geheim gefilmd werd in het noorden van Iran.

A Man of Integrity is een intens en verontrustend drama over corruptie en onrecht dat in het geheim gefilmd werd in het noorden van Iran.
Reza woont op het platteland met zijn vrouw en zoon. Hij kweekt vissen en zij werkt op een meisjesschool. Zo proberen ze het hoofd boven water te houden, maar een groot bedrijf heeft zijn oog op Reza’s grond laten vallen. Op alle mogelijke manieren worden ze onder druk gezet. Daarbij worden ze steeds weer geconfronteerd met het feit dat je in een corrupte samenleving geen kant op kan zonder smeergeld te betalen. Hoe ver ga je om je eigen integriteit te bewaren in een land waar onderdrukkers de dienst uit maken? Regisseur Mohammad Rasoulof werd op het filmfestival in Cannes onderscheiden met de Un Certain Regard prijs.