compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

A Night at the Louvre, Leonardo Da Vinci

Voor alle leeftijden

Pitch van A Night at the Louvre, Leonardo Da Vinci

A Night at the Louvre, Leonardo Da Vinci filmstill

A Night at the Louvre, Leonardo Da Vinci filmstill

Delen op facebook
A Night at the Louvre, Leonardo Da Vinci
Nederlandse première: 16-9-2020
2020, 90 min,

Nachtopnames van de tentoonstelling naar aanleiding van het 500ste sterftedatum van Leonardo Da Vinci. De curatoren van de tentoonstelling geven uitleg. Extra aandacht krijgt het topstuk Mona Lisa.

A Night at the Louvre, Leonardo Da Vinci trailer en bijzonderheden

Leonardo Da Vinci (1452-1519) was een schilder en wetenschapper die de schilderkunst heel hoog achtte en vooral bekend is van de publiekstrekker van Le Louvre: de Mona Lisa. Da Vinci vond het vooral belangrijk dat hij zijn ideeën in tekeningen kon omzetten. Alhoewel hij alom wordt gezien als één van de belangrijkste wetenschappers, heeft hij nooit gepubliceerd en zijn er geen wetten uit zijn werk ontstaan. Zijn werkwijze is nauw verwant met die van de moderne natuurwetenschap.
De retrospectief van Da Vinci trok in 2019 1 miljoen bezoekers.
De film is opgebouwd als een nachtelijk bezoek aan het museum in het gezelschap van de curatoren Vincent Delieuvin en Louis Frank, die uitgebreid vertellen over Da Vinci, zijn werk, zijn methode en zijn belang voor de wereld.

Trailer van A Night at the Louvre, Leonardo Da VinciBekijk de trailer en de beste filmstills van de film A Night at the Louvre, Leonardo Da Vincihttps://i1.ytimg.com/vi/L3B6lEjBzvY/hqdefault.jpg2020-08-12
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De museum-curatoren van Le Louvre waren 10 jaar bezig met het retrospectief van Leonardo Da Vinci, waarbij ze vooral meer de nadruk wilden leggen op zijn schilder en tekenkunst, aangezien het beeld vooral bestond dat Da Vinci een begenadigde uitvinder en wetenschapper was, terwijl het bij hem vooral ging omzet verbeelden van de fantasie.

A Night at the Louvre, Leonardo Da Vinci - Bioscopen, Tijden & Tickets

A Night at the Louvre, Leonardo Da Vinci in de bioscoop

Wil je A Night at the Louvre, Leonardo Da Vinci zien? Koop of huur de film hier:Een filmisch privébezoek aan één van de drukste musea ter wereld met een centrale rol voor de werken van Leonardo Da Vinci. De curatoren delen hun kennis en een uitgebreide kijk op het topstuk Mona Lisa.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een nachtelijke privé-tour door de Leonardo Da Vinci tentoonstelling in het Louvre. Exclusieve opnamen gemaakt van de grote expositie onder regie van de curatoren van het Louvre zelf. Een unieke mogelijkheid om Da Vinci’s mooiste werken van dichtbij te zien.

Een nachtelijke privé-tour door de Leonardo Da Vinci tentoonstelling in het Louvre. Exclusieve opnamen gemaakt van de grote expositie onder regie van de curatoren van het Louvre zelf. Een unieke mogelijkheid om Da Vinci’s mooiste werken van dichtbij te zien.
Ter nagedachtenis van zijn vijfhonderdste sterfdatum organiseerde het Louvre een grootse expositie over Leonardo da Vinci. 10 jaar hebben de curatoren eraan gewerkt en met meer dan 1 miljoen bezoekers werd dit hét artistieke topevenement van het najaar van 2019. Dit retrospectief over zijn hele carrière als schilder laat zien hoe Leonardo het schilderen boven alle andere disciplines plaatste. Met de 'wetenschap van de schilderkunst' zoals hij het noemde, bracht hij zijn onderzoek van de wereld tot leven. Tijdens dit cinematografische privébezoek aan het Louvre delen de curatoren van de tentoonstelling hun kunstkennis met de kijker. Het geeft nieuwe inzichten in Leonardo’s ongekende schildertechnieken en zijn wereldberoemde werken. Sta oog in oog met de Mona Lisa en bekijk haar met een nieuw blik.