compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
Film van de week!
MENU

Ace in the Hole

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarAngst

Pitch van Ace in the Hole

Kirk Douglas (Chuck Tatum)

Kirk Douglas (Chuck Tatum)

Delen op facebook
Ace in the Hole
Nederlandse première: 5-7-2018
Verenigde Staten, 1951, 111 min,

Een journalist probeert zijn sukkelende carrière nieuw leven in te blazen door een sensationeel verhaal te maken over een man die in een grot zit opgesloten. Maar het erop volgende mediacircus groeit hem snel boven het hoofd.

Ace in the Hole trailer en bijzonderheden

Inwoners van Gallup, New Mexico kregen 75 dollarcent per uur betaald voor 10-urige werkdagen om te figureren in deze film.

Trailer van Ace in the HoleBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Ace in the Holehttps://i1.ytimg.com/vi/3k6wbe85k0U/hqdefault.jpg2018-05-21
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Billy Wilder is onder andere bekend als regisseur en schrijver van de Marilyn Monroe-komedie Some Like It Hot (1959). Kirk Douglas, vader van acteur Michael Douglas speelde onder andere in Spartacus (1960).

Ace in the Hole - Bioscopen, Tijden & Tickets

Ace in the Hole in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Ace in the Hole zien? Koop of huur de film hier:Filmklassieker met Kirk Douglas als aan lager wal geraakte journalist die in een mediacircus terechtkomt. Van Billy Wilder.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Genadeloze aanval op de manipulatieve rol van de media in de Amerikaanse samenleving en de op sensatie beluste mediaconsument.

Genadeloze aanval op de manipulatieve rol van de media in de Amerikaanse samenleving en de op sensatie beluste mediaconsument. Een van Billy Wilders meest gedurfde en persoonlijke films, waarin hij geen moeite doet de scherpe randjes af te vijlen. Tegenwoordig geldt Ace in the Hole als een film die zijn tijd ver vooruit was en ook nu nog hoogst relevant is. Filmmaker Spike Lee is een groot bewonderaar van Billy Wilder en in het bijzonder van Ace in the Hole: in Malcolm X citeert hij de eindscène uit Wilders film. Kirk Douglas schittert als Chuck Tatum, een uitgerangeerde journalist die zijn geluk beproeft in Albuquerque. Hier stuit hij op verhaal over een man die is opgesloten in een ingestort gangenstelsel in een berg. Hij weet de reddingsoperatie een weekje te rekken, zodat hij het nieuws nog wat langer kan uitmelken. Billy Wilder schildert hem af als een hebzuchtige wolf die alles doet voor een scoop. Maar ook wij, de aldoor op sensatie beluste mediaconsumenten, krijgen een gitzwarte spiegel voorgehouden.

Productiemaatschappij: Paramount Pictures

Cast & Regisseur

Kirk Douglas

Chuck Tatum
Jan Sterling

Lorraine Minosa
Robert Arthur

Herbie Cook (as Bob Arthur)
Porter Hall

Jacob Q. Boot
Ray Teal

Sheriff Gus Kretzer
Billy Wilder

Regisseur