compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU

Ali & Nino

Pitch

De liefdesgeschiedenis tussen Ali Shirvanshir, een jonge, Azerbeidzjaanse adellijke moslim en Nino Kipriani, dochter van een christelijke zakenman. Speelt ten tijde van de Russische Revolutie en de Eerste Wereldoorlog. In deze exotische wereld is het de liefde tussen Ali en Nino die alle etnische grenzen overstijgt.
Delen op facebook
Ali & Nino
Frankrijk, Nederland, 2005, 120 min,

bijzonderheden

Engelstalige filmdebuut van de Friese regisseur Pieter Verhoeff. Gebaseerd op de gelijknamige roman (1936) van auteur Kurban Said. Deze naam is een schuilnaam voor de geheimzinnige Turks-Arabische avonturier Essad Bey, een literaire Rudolf Valentino die leefde in Wenen en Berlijn tussen de twee wereldoorlogen. Hij gaf zich uit voor een Kaukasische krijgsheer - wat hem de bewondering opleverde van Goebbels en Mussolini. Maar achter het masker van Essad Bey hield zich in werkelijkheid de joodse schrijver Lev Nussimbaum schuil. Pas kortgeleden werd bekend dat hij de werkelijke schrijver is van het meesterwerk 'Ali & Nino'. De film is grotendeels opgenomen in Azerbeidzjan.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Pieter Verhoeff (Lemmer, 1938) staat bekend als de chroniqueur van de Friese geschiedenis, onder meer vanwege de tv-serie "De Vuurtoren" en de speelfilm De Dream (1985). Met Nynke (2001) en andere bekende films als Het Teken van het Beest (1980) en Van Geluk Gesproken (1987) won de regisseur zo'n beetje alle Gouden Kalveren die er te winnen zijn.

Ali & Nino - Bioscopen, Tijden & Tickets

Ali & Nino in de bioscoop

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Egmond Film & Televisie

Cast & Regisseur