compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 23-11 t/m 29-11
Film van de week!
MENU

Apocalypse Now: Final Cut

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Apocalypse Now: Final Cut

Marlon Brando (Colonel Walter E. Kurtz)

Marlon Brando (Colonel Walter E. Kurtz)

Delen op facebook
Apocalypse Now: Final Cut
Nederlandse première: 19-12-2019
Verenigde Staten, 1979, 183 min,

Het is het hoogtepunt van de oorlog in Vietnam en kapitein Willard van het Amerikaanse leger wordt door kolonel Lucas en een generaal gestuurd om een ​​missie uit te voeren die officieel 'niet bestaat - en ook nooit zal bestaan'. Walter Kurtz zoeken naar een mysterieuze Green Beret Colonel, wiens leger de grens met Cambodja is overgestoken en missies uitvoert tegen de Viet Cong en NVA.

Apocalypse Now: Final Cut trailer en bijzonderheden

De film heeft een Oscar gewonnen tijdens Academy Awards, USA (1980) en BAFTA Film Award gewonnen tijdens BAFTA Awards (1980). De iconische Oscar-genomineerde uitvoering van Robert Duvall als kolonel Kilgore bedraagt ​​slechts elf minuten screentime.
Sam Bottoms gebruikte speed, LSD en marihuana tijdens het filmen van de film. Clint Eastwood wees de rol van kapitein Willard af omdat hij vond dat de film te donker was.

Trailer van Apocalypse Now: Final CutBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Apocalypse Now: Final Cuthttps://i1.ytimg.com/vi/kOOmuarn_o8/hqdefault.jpg2019-11-15
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De regisseur van de film is Francis Ford Coppola je kan hem kennen van 'Distant Vision' (2016) en van Twixt (2011). De hoofdpersoon van de film is Martin Sheen je kan hem kennen van Princess of the Row (2019) en van 'Up to Snuff' (2018).

Recensies van Apocalypse Now: Final Cut

Apocalypse Now: Final Cut - Bioscopen, Tijden & Tickets

Apocalypse Now: Final Cut in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Apocalypse Now: Final Cut zien? Koop of huur de film hier:In de film Apocalypse Now: Final Cut, Is het hoogtepunt van de oorlog in Vietnam en kapitein Willard van het Amerikaanse leger wordt door kolonel Lucas en een generaal gestuurd om een ​​missie uit te voeren die officieel 'niet bestaat - en ook nooit zal bestaan'.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De Final Cut (2019) van Francis Ford Coppola is gemaakt van een nieuwe hoge-resolutiescan met gereviseerde soundmix.

Francis Ford Coppola’s epos uit 1979 over de waanzin van de Vietnamoorlog, met Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall en Dennis Hopper in de hoofdrollen, is wel omschreven als een oorlog op zich. De kosten liepen legendarisch uit de hand en de omstandigheden op de set waren gespannen. Digitale 4K-restauratie. Twee Oscars: voor het camerawerk van Vittorio Storaro en het sounddesign. De Final Cut (2019) van Francis Ford Coppola is gemaakt van een nieuwe hoge-resolutiescan met gereviseerde soundmix (nu met de ultralage geluiden van de helikopter) en is twintig minuten korter dan Redux.

Productiemaatschappij: Zoetrope

Cast & Regisseur

Robert Duvall

Lieutenant Colonel Bill Kilgore
Marlon Brando

Colonel Walter E. Kurtz
Martin Sheen

Captain Benjamin L. Willard
Harrison Ford

Colonel Lucas
Laurence Fishburne

Tyrone 'Clean' Miller (as Larry Fishburne)