compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Arjan’s Big Year

Arjan’s Big Year

documentaire, filmhuis

Pitch van Arjan’s Big Year
Delen op facebook
Arjan’s Big Year
Nederlandse première: 1-2-2018
Nederland, 78 min,
Vogelaar Arjan Dwarshuis probeerde in 2016 het wereldrecord 'vogelsoorten spotten in één jaar' te verbreken. Tijdens zijn tocht bezoekt hij de meest afgelegen plekken ter wereld en ziet de vreemdste vogels. Maar het vernietigende effect van de mens is helaas ook zichtbaar.
trailer en bijzonderheden over Arjan’s Big Year
Dwarshuis moest voor het wereldrecord meer dan 6000 vogelsoorten spotten, verspreid over ruim veertig landen. De natuur heeft soms flink te lijden onder menselijk handelen, maar soms hoort hij ook succesverhalen waarin het mensen is gelukt het tij te keren.

Presentator Humberto Tan heeft de voice-over van deze film verzorgd.
Aanloop van Arjan’s Big Year
Arjan Dwarshuis was te gast in het tv-programma RTL Late Night van Humberto Tan.
BioscoopAgenda van Arjan’s Big Year

Arjan’s Big Year in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Arjan’s Big Year zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 4 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Vogelspotter Arjan Dwarshuis trok in 2016 de wereld rond om zoveel mogelijk vogelsoorten in één jaar tijd te zien. Tijdens zijn recordpoging bezoekt hij de meest afgelegen plaatsen en ziet de kleurrijkste dieren, maar ervaart ook het vernietigende effect van de mens.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
De jonge vogelaar Arjan Dwarshuis trok in 2016 de wereld rond om zoveel mogelijk vogelsoorten in één jaar tijd te zien. Zijn doel: het voorgaande record breken. Hij moest daarvoor meer dan 6000 (!) vogelsoorten zien. Arjan bezocht daarvoor ruim veertig landen, bewandelde de hoogste bergketens, de heetste woestijnen en de meest afgelegen tropische regenwouden. Zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen komen mooi in beeld tijdens de vele hoogte- en dieptepunten van de zoektocht. Natuurlijk zijn er ook prachtige beelden van kleurrijke vogels en indrukwekkende landschappen te zien. Daarnaast is er aandacht voor het verwoestende effect dat de mens heeft op de natuur en er komen diverse lokale natuurbeschermers aan het woord met soms hoopgevende succesverhalen die het tij kunnen keren. Presentator Humberto Tan heeft de voice-over van deze film verzorgd.