compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

At the First Breath of Wind

At the First Breath of Wind

Pitch

Het relaas van een Lombardijse familie op een zomerse dag. Een mooi huis kan niet verbloemen dat het gezin volkomen langs elkaar heen leeft. De twee dochters worstelen ieder met hun eigen problemen. De film heeft geen directe boodschap, maar het is aan de kijker om persoonlijke ervaringen te spiegelen aan de gebeurtenissen op het witte doek.
Delen op facebook
At the First Breath of Wind
Italië, 2002, 85 min,

bijzonderheden

Een film van weinig woorden: voor de hele film is ongeveer anderhalf kantje tekst gebruikt. Volgens regisseur Franco Piavoli wordt er te veel waarde gehecht aan het gesproken woord, terwijl men meer zou moeten kijken naar de lichaamstaal van mensen.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Werd opgenomen in het huis van Franco Piavoli voor de duur van in totaal drie jaar. Nadat hij in zijn vorige film samenwerkte met zijn vrouw is het nu de beurt aan zijn zoon Mario, die zich bezighoudt met de vormgeving. Piavoli heeft gedeeltelijk autobiografische kenmerken in de film gestopt. Vooral de teruggetrokken mannelijke hoofdpersoon is volgens de regisseur een evenbeeld.

At the First Breath of Wind - Bioscopen, Tijden & Tickets

At the First Breath of Wind in de bioscoop

Wil je At the First Breath of Wind zien? Koop of huur de film hier:Het relaas van een Lombardijse familie op een zomerse dag. Een mooi huis kan niet verbloemen dat het gezin volkomen langs elkaar heen leeft.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Meta Film S.r.l., Zefiro