compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

Au revoir là-haut

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Au revoir là-haut

Albert Dupontel (Albert Maillard) en Laurent Lafitte (Henri d'Aulnay-Pradelle)

Albert Dupontel (Albert Maillard) en Laurent Lafitte (Henri d'Aulnay-Pradelle)

Delen op facebook
Au revoir là-haut
Nederlandse première: 12-4-2018
Frankrijk, 2017, 118 min,

Twee door de Eerste Wereldoorlog getekende veteranen voeren in het bruisende Parijs van de roerige jaren twintig een gewaagde zwendel uit om fortuin te maken.

Bekijk bij:

Cinemember

Au revoir là-haut trailer en bijzonderheden

De film is opgedragen aan Alain de Greef and Marvel Gotlieb. Gotlieb stierf tijdens de aanslag op cartoonmagazine Charlie Hebdo in 2015.

Trailer van Au revoir là-hautBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Au revoir là-hauthttps://i1.ytimg.com/vi/zTR4hCrQIWY/hqdefault.jpg2018-03-14
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur en hoofdrolspeler Albert Dupontel is onder meer bekend als acteur in Irréversible (2002).

Au revoir là-haut - Bioscopen, Tijden & Tickets

Au revoir là-haut in de bioscoop

Wil je Au revoir là-haut zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

Een boekhouder en een door oorlogsgeweld verminkte tekenaar besluiten na de Eerste Wereldoorlog een briljante zwendel uit te voeren om steenrijk te worden. Gebaseerd op het boek ‘Tot Ziens Daarboven’ van Pierre Lemaître.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Aan het einde van de eerste wereldoorlog bevinden Édouard en Albert zich in de loopgraven. Daar komen ze niet ongeschonden uit. Na de oorlog lijken de briljante tekenaar en de bescheiden boekhouder tot elkaar veroordeeld. Met een bedrieglijk plan besluiten de kameraden het Franse volk een lesje te leren en fortuin te maken. Op een visueel prikkelende manier toont Dupontel het naoorlogse leven waarin de mannen zichzelf opnieuw moeten uitvinden. Speels, prachtig en schrijnend. Au revoir là-haut is pure filmmagie. Regisseur en hoofdrolspeler Dupontel baseerde zijn intrigerende film op de internationale bestseller ‘Tot Ziens Daarboven’ van Pierre Lemaître. Naast Dupontel zien we Nahuel Pérez Biscayart (120 BPM), Mélanie Thierry (La Danseuse) en Émilie Dequenne (Chez Nous). Een belangrijke rol is weggelegd voor de prachtige kostuums en maskers die Au revoir là-haut tot een wrang sprookje maken. De film won maar liefst 5 Césars (de Franse Oscars), voor Beste Regisseur, Beste Adaptatie, Beste Camerawerk, Beste Kostuums en Beste Decors.

Productiemaatschappij: Canal+, Centre National de la Cinématographie (CNC), Ciné+, France 2 Cinéma, France Télévisions, Gaumont, Manchester Films, Procirep, Région Ile-de-France, Stadenn Prod

Cast & Regisseur

Albert Dupontel

Albert Maillard
Nahuel Pérez Biscayart

Edouard Péricourt
Niels Arestrup

Marcel Péricourt
Michel Vuillermoz

Joseph Merlin
Emilie Dequenne

Madeleine Péricourt