compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 17 25-4 t/m 1-5
WEB | mobiel
Avengers: Endgame - Film van de week!
MENU
Home > Films > Au revoir là-haut

Au revoir là-haut

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

drama, filmhuis

Pitch van Au revoir là-haut
Au revoir là-haut: Albert Dupontel (Albert Maillard) en Laurent Lafitte (Henri d'Aulnay-Pradelle)
Au revoir là-haut: Albert Dupontel (Albert Maillard) en Laurent Lafitte (Henri d'Aulnay-Pradelle)
Delen op facebook
Au revoir là-haut
Nederlandse première: 12-4-2018
Frankrijk, 2017, 118 min,
Twee door de Eerste Wereldoorlog getekende veteranen voeren in het bruisende Parijs van de roerige jaren twintig een gewaagde zwendel uit om fortuin te maken.
trailer en bijzonderheden over Au revoir là-haut
De film is opgedragen aan Alain de Greef and Marvel Gotlieb. Gotlieb stierf tijdens de aanslag op cartoonmagazine Charlie Hebdo in 2015.
Aanloop van Au revoir là-haut
Regisseur en hoofdrolspeler Albert Dupontel is onder meer bekend als acteur in Irréversible (2002).
BioscoopAgenda van Au revoir là-haut

Au revoir là-haut in de bioscoop

Wil je Au revoir là-haut zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 3 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een boekhouder en een door oorlogsgeweld verminkte tekenaar besluiten na de Eerste Wereldoorlog een briljante zwendel uit te voeren om steenrijk te worden. Gebaseerd op het boek ‘Tot Ziens Daarboven’ van Pierre Lemaître.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Aan het einde van de eerste wereldoorlog bevinden Édouard en Albert zich in de loopgraven. Daar komen ze niet ongeschonden uit. Na de oorlog lijken de briljante tekenaar en de bescheiden boekhouder tot elkaar veroordeeld. Met een bedrieglijk plan besluiten de kameraden het Franse volk een lesje te leren en fortuin te maken. Op een visueel prikkelende manier toont Dupontel het naoorlogse leven waarin de mannen zichzelf opnieuw moeten uitvinden. Speels, prachtig en schrijnend. Au revoir là-haut is pure filmmagie. Regisseur en hoofdrolspeler Dupontel baseerde zijn intrigerende film op de internationale bestseller ‘Tot Ziens Daarboven’ van Pierre Lemaître. Naast Dupontel zien we Nahuel Pérez Biscayart (120 BPM), Mélanie Thierry (La Danseuse) en Émilie Dequenne (Chez Nous). Een belangrijke rol is weggelegd voor de prachtige kostuums en maskers die Au revoir là-haut tot een wrang sprookje maken. De film won maar liefst 5 Césars (de Franse Oscars), voor Beste Regisseur, Beste Adaptatie, Beste Camerawerk, Beste Kostuums en Beste Decors.