compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 19-11 t/m 25-11
Film van de week!
MENU

August: A Moment Before the Eruption

***1/20
Waardering: 3.5/5
Voor alle leeftijden

Pitch

Avi Mograbi neemt op niet-orthodoxe wijze de temperatuur op van een natie onder druk. Het zijn vooral de kleine ergernissen en conflicten die hij vastlegt, maar juist daarin wordt de smeulende haat die wacht op ontlading griezelig zichtbaar. De afwisseling van slapstick en wrede werkelijkheid maakt de film tot een controversieel en persoonlijk document.
Delen op facebook
August: A Moment Before the Eruption
Nederlandse première: 27-2-2003
Frankrijk, Israël, 2002, 72 min,

bijzonderheden

Gewapend met een dv-camera gaat de filmmaker de straat op en filmt de hem omringende dagelijkse werkelijkheid. Niet zelden richt agressie zich op de filmmaker: hij wordt uitgescholden of men dreigt zijn camera te vernielen. Straattaferelen worden afgewisseld met korte slapstickachtige scènes, waarin Mograbi zich afwisselend als zichzelf, zijn sceptische echtgenote en zijn ongeduldige producent tot de kijker richt.
Avi Mograbi won met deze documentaire de 'Peace Film Award' tijdens het Filmfestival van Berlijn (2002).

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Avi Mograbi regisseerde eerder ook "Deportation" (1989), "The Reconstruction" (1994), "How I Learned to Overcome My Fear and Love Arik Sharon" (1997) en "Happy Birthday, Mr. Mograbi" (1999).

Recensies van August: A Moment Before the Eruption

August: A Moment Before the Eruption - Bioscopen, Tijden & Tickets

August: A Moment Before the Eruption in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je August: A Moment Before the Eruption zien? Koop of huur de film hier:Documentaire over de maand augustus die vanwege de hitte niet de prettigste is in Tel Aviv. Iedereen is prikkelbaar en je hebt voortdurend het gevoel dat het ieder moment tot een uitbarsting kan komen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Cast & Regisseur