compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 29-9 t/m 5-10
Film van de week!
MENU

Avatar 3D

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van Avatar 3D

Sam Worthington (Jake Sully)

Sam Worthington (Jake Sully)

Delen op facebook
Avatar 3D
Nederlandse première: 22-9-2022
Verenigde Staten, 2009, 161 min,

In Avatar maken we kennis met de marinier Jake (Sam Worthington), die in een rolstoel zit. Hij word naar Pandora gestuurd: een maan met een prachtig landschap waar mensen niet kunnen ademen zonder zuurstofmasker. De mensen van Aarde gaan naar Pandora om de grondstof Unobtainium (!) te delven. Op de maan leeft het Na'vi volk: een blauwkleurig volk die volledig in contact staan met de natuur. Jake krijgt een zogenaamde Avatar: een Na'vi lichaam dat op afstand bestuurd kan worden. Jake krijgt de opdracht te infiltreren bij de Na'vi om zo te leren hoe de mensen ze onder de duim kunnen houden of ze eventueel te verslaan. Dit alles met het doel om de grote hoeveelheid Unobtainium te kunnen vergaren.

Avatar 3D trailer en bijzonderheden

James Cameron had het idee voor deze film veertien jaar geleden al. Destijds was het technisch nog niet mogelijk om de film te realiseren. De technologie is speciaal ontwikkelt voor deze film.

Trailer van Avatar 3DBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Avatar 3Dhttps://i1.ytimg.com/vi/l9iQd1jM-oc/hqdefault.jpg2022-09-22
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

James Cameron regisseerde eerder o.m. Aliens, Titanic en True Lies.

Avatar 3D - Bioscopen, Tijden & Tickets

Avatar 3D in de bioscoop


Ook te zien:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

De meest succesvolle film aller tijden, van regisseur James Cameron, komt terug naar het grote doek. Avatar, het award-winnende epische avontuur uit 2009 wordt opnieuw uitgebracht met 4K gerestaureerd beeld en HDR geluid. Bioscoopbezoekers krijgen nog een keer de kans om in 3D naar de andere kant van het universum te reizen, naar de afgelegen planeet Pandora in het jaar 2154. Avatar is geschreven en geregisseerd door Oscarwinnaar James Cameron. In de film schitteren sterren als Sam Worthington, Zoe Saldaña, Stephen Lang, Michelle Rodriguez and Sigourney Weaver. The film is geproduceerd door James Cameron en Jon Landau. Avatar werd genomineerd voor negen Oscars, waaronder Beste Film en Beste Regisseur. De film sleepte drie Oscars binnen: voor Beste Cinematografie, Beste Productie Design en Beste Visual Effects.

Productiemaatschappij: 20th Century Fox Netherlands, FS Film Oy, Gentle Giant Studios, Giant Studios, Lightstorm Entertainment, Twentieth Century Fox C.I.S., Twentieth Century-Fox Film Corporation

Cast & Regisseur

Sigourney Weaver

Dr. Grace Augustine
Sam Worthington

Jake Sully
Stephen Lang

Col. Quaritch
James Cameron

Regisseur

Nieuws over Avatar 3D