compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Babylon

Babylon

**1/200
Waardering: 2.8/5

Pitch
Vijf komische schetsen van liefde en erotiek in zomers Amsterdam. De verhalen zijn als het ware amoureuze spraakverwarringen: er is een Italiaans, een Zuid-Afrikaans, Duits, Fries en Frans deel.
Delen op facebook
Babylon
1998,
bijzonderheden
De titel is een ironische verwijzing naar het Sodom en Gomorrabeeld dat er vooral onder buitenlanders van de Nederlandse hoofdstad bestaat.
De toren van Babel is in dit geval de Amsterdamse Westertoren die in de vijf delen van de film een viertal bijrollen en een heuse hoofdrol voor zich opeist.
Babylon is opgenomen met een klein budget en met behulp van vrienden en kennissen.
Aanloop
Eddy Terstall (1964) studeerde politicologie en sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij begon zijn creatieve loopbaan via stages in de reclamewereld en maakte in 1992 zijn eerste lange speelfilm Transit. Sindsdien schreef en regisseerde hij een aantal succesvolle speelfilms, waaronder Transit (1992), Walhalla (1995), Hufters & Hofdames (1996), De Boekverfilming (1998) en Rent-A-Friend (1999).
Babylon - Bioscopen, Tijden & Tickets

Babylon in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Babylon zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Vijf komische schetsen van liefde en erotiek in zomers Amsterdam.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen