compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
MENU
Home > Films > Battle of the Sexes

Battle of the Sexes

***1/20
Waardering: 3.5/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

biografie, filmhuis, komedie

Pitch van Battle of the Sexes
Battle of the Sexes: Steve Carell (Bobby Riggs) en Emma Stone (Billie Jean King)
Battle of the Sexes: Steve Carell (Bobby Riggs) en Emma Stone (Billie Jean King)
De 55-jarige ex-tenniskampioen Bobby Riggs ging in 1973 de strijd aan tegen de toenmalige nummer één van het vrouwentennis, Billy Jean King, omdat Riggs meende dat vrouwentennis niet veel voorstelt.
Delen op facebook
Battle of the Sexes
Nederlandse première: 23-11-2017
Groot-Brittannië, Verenigde Staten, 2017, 121 min,
trailer en bijzonderheden over Battle of the Sexes
Emma Stone heeft er 15 kilogram spiermassa bij getraind voor deze rol. Ze is naar eigen zeggen een niet al te beste tennisser.
Aanloop van Battle of the Sexes
Regisseurs Jonathan Dayton en Valerie Faris zijn vooral bekend van videoclips van onder andere de Red Hot Chili Peppers en R.E.M.
Onze recensie
***1/20

Recensie Battle of the Sexes

Emma Stone als 'Billie Jean King' en  Steve Carell als 'Bobby Riggs' in BATTLE OF THE SEXES. Foto: Melinda Sue Gordon. © 2016 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved, Melinda Sue
Sportieve biopics stonden hoog op de agenda dit jaar op het Toronto International Film Festival. Borg vs McEnroe opende het festival, BiosAgenda was daar en dit is wat we zagen. ...lees de volledige recensie
BioscoopAgenda van Battle of the Sexes

Battle of the Sexes in de bioscoop

Wil je Battle of the Sexes zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De 55-jarige Bobby Riggs, die in de jaren veertig de beste tennisser ter wereld was, ging in 1973 de strijd aan tegen de toenmalige nummer één van het vrouwentennis, Billie Jean King, omdat Riggs beweerde dat vrouwentennis niet veel voorstelt.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King (Emma Stone) en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs (Steve Carell) werd bestempeld als de ‘Battle of the Sexes’. Het werd het meest bekeken sportevenement allertijden.

De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King (Emma Stone) en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs (Steve Carell) werd bestempeld als de ‘Battle of the Sexes’. Het werd het meest bekeken sportevenement allertijden. De wedstrijd wist de tijdgeest te vangen en bracht een wereldwijde conversatie op gang over gendergelijkheid. Het bracht tevens de feministische beweging in een stroomversnelling.
King en Riggs, gevangen in alle media-aandacht, stonden lijnrecht tegenover elkaar in de discussie. Maar buiten de tennisbaan vochten ze allebei een nog veel persoonlijkere en complexere strijd. Met een ondersteunende man die haar aanmoedigde in haar strijd voor een gelijke beloning, moest de op haar privacy gestelde King ook nog in het reine komen met haar eigen seksualiteit. En Riggs zette zijn nalatenschap en reputatie op het spel om zo nog één keer het succes uit het verleden te kunnen herbeleven. Samen zorgden ze voor een cultureel spektakel dat veel verder reikte dan de tennisbaan, het was voer voor discussie tussen mannen en vrouwen in slaapkamers en vergaderruimtes over de hele wereld.
De regie is in handen van Jonathan Dayton en Valerie Faris (Little Miss Sunshine). Naast Oscar®winnares Emma Stone (La La Land) en Oscar® genomineerde Steve Carell (Foxcatcher) maken Oscar® genomineerde Elisabeth Shue (Leaving Las Vegas), Sarah Silverman (School of Rock), Alan Cumming (The Good Wife) en Andrea Riseborough (Birdman) deel uit van de cast.