compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

Before the Storm

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst

Pitch

Ex-terrorist Ali El-Rashid werkt als taxichauffeur. Leo (12) zit bij zijn dochter Sara in de klas en wordt vaak gepest. Tijdens een toevallige ontmoeting tussen Ali en Leo adviseert de goedmoedige taxichauffeur de jonge puber beter voor zichzelf op te komen. Leo stelt een daad, maar de dramatische gevolgen zijn niet te overzien.
Delen op facebook
Before the Storm
Nederlandse première: 28-8-2003
Zweden, 2000, 102 min,

bijzonderheden

Dit speelfilmdebuut van Reza Parsa won een reeks nationale en internationale awards. De regisseur wordt in eigen land zeer bewonderd door meesterregisseur Ingmar Bergman. 'Before the Storm' werd door Bergman beschreven als 'Deeply impressive'.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Reza Parsa (Iran, 1968) leeft sinds 1980 in Zweden. Hij studeerde filmregie aan de Filmacademie van Denemarken en regisseerde diverse korte films, experimentele films en commercials. Hij won verschillende nationale en internationale filmprijzen, waaronder de Student Oscar for the best Foreign Film met zijn afstudeerproject "Never" (1995) en de Ingmar Bergman Award voor zijn korte film "Meeting Evil". Reza Parsa werkt in Zweden als regisseur, scenarist en regiedocent aan de filmacademie.

Recensies van Before the Storm

Before the Storm - Bioscopen, Tijden & Tickets

Before the Storm in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Before the Storm zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een ex-terrorist en taxichauffeur wordt door zijn verleden ingehaald, terwijl een jongen een rekening vereffent met zijn pestkoppen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Norsk Film A/S, Per Holst Filmproduktion, SVT Drama

Cast & Regisseur