compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Benedetta

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van Benedetta

Lambert Wilson (The Nuncio) en Virginie Efira (Benedetta Carlini)

Lambert Wilson (The Nuncio) en Virginie Efira (Benedetta Carlini)

Delen op facebook
Benedetta
Nederlandse première: 14-10-2021
Frankrijk, Nederland, 2021, 131 min,

In Benedetta krijgt een jonge vrouw al jaren visioenen, ze sluit zich aan bij een klooster. wanneer de visioenen aanhouden besluit de kerk tt nader onderzoek. Ook haar privéleven komt onder de loep te staan en haar bijzondere band met haar assistente krijgt kritieke en twijfelt de kerk steeds meer over haar vroomheid.

Bekijk bij:

meJaneAmazon Prime Video

Benedetta trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op het boek 'Immodest Acts: The Life of a Lesbian Nun in Renaissance Italy' van Judith C. Brown (1985).
Oorspronkelijk gepland voor een release op het filmfestival van Cannes in 2019, maar Paul Verhoeven liep onverwachts een heupblessure op en door complicaties die er op volgden en de lockdowns later omwille van Covid-19 werd de film pas in 2021 uitgebracht.

Trailer van BenedettaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Benedettahttps://i1.ytimg.com/vi/3bO7LGmOkUs/hqdefault.jpg2021-06-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Benedetta - Bioscopen, Tijden & Tickets

Benedetta in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Benedetta zien? Koop of huur de film hier:


meJane Amazon Prime Video

Een 17e-eeuwse non in Italië lijdt aan verontrustende religieuze en erotische visioenen. Ze wordt bijgestaan door een metgezel, en de relatie tussen de twee vrouwen ontwikkelt zich tot een romantische liefdesaffaire.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Aan het einde van de zeventiende eeuw sluit Benedetta Carlini zich aan bij het klooster in Pescia, Toscane. Al vanaf jonge leeftijd beleeft de knappe non religieuze visioenen en is ze schijnbaar in staat om wonderen te verrichten. Haar invloed op het leven in het klooster is dan ook groot. Terwijl de pest het land teistert besluit de Kerk onderzoek te doen naar Benedetta’s claims, om te ontdekken of de non mogelijk meer geheimen heeft dan zij doet voorkomen.

Productiemaatschappij: Belga Films Fund (with the support of), Belga Productions (co-production), Canal+ (with the participation of), Centre National du Cinéma (with the support of), Cine+ (with the participation of), Cinémage 13 (in association with), COF, Cofinova 15 (in association with), France 2 Cinéma (co-production), France 3 Cinéma (co-production), France Télévisions (with the participation of), Indéfilms 7 (in association with), Netherland Filmfund (with the support of), Palatine Etoile 16 (in association with), Pathé, Région Provence-Alpes-Côte d'Azur (with the suppor, SBS Productions, Topkapi Films (co-production)

Cast & Regisseur

Virginie Efira

Benedetta Carlini
Daphne Patakia

Bartolomea
Lambert Wilson

The Nuncio
Olivier Rabourdin

Alfonso Cecchi
Benedetta poster

Nieuws over Benedetta