compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Benny's Video

Benny's Video

***1/20
Waardering: 3.3/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweld

drama, filmhuis

Pitch van Benny's Video
Ouders zijn er nooit, opvoeding wordt overgenomen door de televisie. Benny sluit zichzelf langzaam op in zijn eigen wereldje: steeds extremere films, waarbij het enige ouderlijke voorbeeld voor hem een video is waarop zijn vader een varken een schot door het hoofd geeft. Het onvermijdelijke neemt alles over als hij een meisje meeneemt naar zijn kamer.
Delen op facebook
Benny's Video
Nederlandse première: 2002
Oostenrijk, Zwitserland, 1992, 105 min,
bijzonderheden over Benny's Video
Der Siebente Kontinent, 'Benny's Video' en 71 Fragmente einer Chronologie des Zufalls getuigen stuk voor stuk van een machtig inzicht in de samenleving én in het individu. Haneke's trilogie mag gelden als een der belangrijkste waarschuwingen van deze tijd, via een medium dat zelf óók een steeds grotere rol speelt in het verval van de huidige westerse maatschappij.
Aanloop van Benny's Video
Michael Haneke maakte ook de films "Funny Games" (1997), Code Inconnu (2000), La Pianiste (2001) en Le Temps du Loup (2003).
BioscoopAgenda van Benny's Video

Benny's Video in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Benny's Video zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 3 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Ouders zijn er nooit, opvoeding wordt overgenomen door de televisie. Benny sluit zichzelf langzaam op in zijn eigen wereldje met steeds extremere films.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen