compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 02 14-1 t/m 20-1
Film van de week!
MENU

Benny's Video

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweld

Pitch

Ouders zijn er nooit, opvoeding wordt overgenomen door de televisie. Benny sluit zichzelf langzaam op in zijn eigen wereldje: steeds extremere films, waarbij het enige ouderlijke voorbeeld voor hem een video is waarop zijn vader een varken een schot door het hoofd geeft. Het onvermijdelijke neemt alles over als hij een meisje meeneemt naar zijn kamer.
Delen op facebook
Benny's Video
Oostenrijk, Zwitserland, 1992, 105 min,

bijzonderheden

Der Siebente Kontinent, 'Benny's Video' en 71 Fragmente einer Chronologie des Zufalls getuigen stuk voor stuk van een machtig inzicht in de samenleving én in het individu. Haneke's trilogie mag gelden als een der belangrijkste waarschuwingen van deze tijd, via een medium dat zelf óók een steeds grotere rol speelt in het verval van de huidige westerse maatschappij.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Michael Haneke maakte ook de films "Funny Games" (1997), Code Inconnu (2000), La Pianiste (2001) en Le Temps du Loup (2003).

Benny's Video - Bioscopen, Tijden & Tickets

Benny's Video in de bioscoop

Wil je Benny's Video zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Ouders zijn er nooit, opvoeding wordt overgenomen door de televisie. Benny sluit zichzelf langzaam op in zijn eigen wereldje met steeds extremere films.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Wega Film