compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Bergman Island (EN subtitles)

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarh

Pitch van Bergman Island (EN subtitles)

Vicky Krieps (Chris)

Vicky Krieps (Chris)

Delen op facebook
Bergman Island (EN subtitles)
Nederlandse première: 9-6-2022
België, Duitsland, Frankrijk, Mexico, Zweden, 2021, 113 min,

In Bergman Island trekt een Amerikaans filmmakerspaar zich terug op het eiland dat Ingmar Bergman inspireerde. Ze willen scenario's schrijven voor toekomstige films. Naarmate de zomer en hun scenario's voortschrijden, begint de scheidslijnen tussen realiteit en fictie te vervagen.

Bergman Island (EN subtitles) trailer en bijzonderheden

Greta Gerwig en John Turturro tekenden oorspronkelijk voor de twee hoofdonderdelen, maar beiden moesten buigen voordat de opnames begonnen.

Gerwig werd vervangen door Vicky Krieps en Turturro door Owen Wilson.

Echter, Owen Wilson weigerde later met nog slechts enkele weken te gaan voordat hij zou wegjagen.

Mia Hansen-Lve en haar producer besloten in de zomer van 2018 de helft van de film op te nemen zonder acteur in de mannelijke hoofdrol. De tweede helft werd een jaar later opgenomen, in de zomer van 2019 met Tim Roth eindelijk in de mannelijke hoofdrol.

Trailer van Bergman Island (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Bergman Island (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/PrH3LnwisO8/hqdefault.jpg2022-06-09
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur en scenarist Mia Hansen-Lve maakte eerder L'avenir (2016),
Eden (2014) en Un amour de jeunesse (2011)>

Bergman Island (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Bergman Island (EN subtitles) in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Bergman Island (EN subtitles) zien? Koop of huur de film hier:Een koppel trekt zich terug op het eiland dat Ingmar Bergman inspireerde. Ze willen scenario's schrijven wanneer de scheidslijnen tussen realiteit en fictie beginnen te vervagen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Het Amerikaanse stel Chris en Tony werken beiden aan een script voor een nieuwe film. Ze besluiten een zomer lang op werkvakantie richting het Zweedse eiland Fr te gaan. Een heilige plek voor filmliefhebbers, aangezien de legendarische filmregisseur Ingmar Bergman op het eiland woonde en werkte. Het koppel hoopt op die iconische plek inspiratie te vinden voor hun nieuwe projecten. Terwijl de zomer voorbijgaat en hun scripts vorderen, verandert de dynamiek tussen Chris en Tony en vervagen de lijnen tussen fictie en realiteit te midden van het wilde landschap.

Productiemaatschappij: Arte France Cinma, Barnstormer Productions (production services Los A, CG Cinma, Dolphin Films, Film Capital Stockholm, Gotlands Filmfond, Neue Bioskop Film, Piano, Plattform Produktion, RT Features, Scope Pictures, Swedish Film Institute, Swedish Television, Talipot Studio

Nieuws over Bergman Island (EN subtitles)