compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Films > Betty: They Say I'm Different

Betty: They Say I'm Different

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaar

documentaire, filmhuis, historie, muziekfilm

Pitch van Betty: They Say I'm Different
Betty: They Say I'm Different: Betty Davis (Zichzelf)
Betty: They Say I'm Different: Betty Davis (Zichzelf)
Delen op facebook
Betty: They Say I'm Different
Nederlandse première: 21-6-2018
Frankrijk, Groot-Brittannië, 2017, 55 min,
Betty Davis wordt door velen gezien als de koningin van de funk. In de jaren '70 brak ze door met haar zelfgeschreven muziek, brutale mode-uitspattingen en indrukwekkende persoonlijkheid. Documentaire over haar roerige leven, opzwepende muziek en de mysterieuze periode waarin ze 35 jaar van het toneel verdween.
trailer en bijzonderheden over Betty: They Say I'm Different
Betty Davis naar haar achternaam over van de beroemde jazztrompettist Miles Davis, toen ze met hem trouwde. Ze zorgde ervoor dat Miles Davis van jazz radicaal omsloeg naar zwaar experimentele fusion (jazzfunk), te beginnen met het album 'Bitches' Brew'.
Aanloop van Betty: They Say I'm Different
Philip Cox maakte eerder onder andere de documentaire The Bengali Detective (2011)
BioscoopAgenda van Betty: They Say I'm Different

Betty: They Say I'm Different in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Betty: They Say I'm Different zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Documentaire over de koningin van de Funk, Betty Davis. In de jaren '70 was deze uitgesproken songwriter en performer een krachtig stijlicoon.



Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Funk-koningin Betty Davis veranderde het landschap voor vrouwelijke artiesten in Amerika.

Funk-koningin Betty Davis veranderde het landschap voor vrouwelijke artiesten in Amerika. “Zien hoe Betty Davis optreedt, is als het zien van een X-rated film wanneer je verwacht Walt Disney te zien”. Zo werden de optredens van funkzangeres Betty Davis al in de jaren zeventig beschreven. Met haar suggestieve teksten ("If I'm in Luck I Might Get Picked Up"), gedurfde persoonlijkheid, gewaagde outfits en buitensporige funkmuziek was ze haar tijd ver vooruit. Misschien wel te ver. "Als Betty nu zou zingen was ze een Madonna, óf een Prince," schreef jazztrompettist Miles Davis in zijn autobiografie uit 1989. Miles trouwde met Betty in 1968, waarbij zij zijn achternaam kreeg (en die ze behield na hun scheiding in 1969). Betty Davis was de eerste zwarte vrouw die al haar muziek zelf schreef en produceerde én was een feministische pionier; ze inspireerde en intimideerde op een manier zoals geen enkele vrouw dat tot dan toe deed. Tot ze plotseling verdween. Ze worstelde om te zijn wie ze was, maar op dat moment begreep de wereld haar niet. Maar nu - 40 jaar later - is de wereld nog nooit zo klaar geweest om een ??eerbetoon te brengen aan de grootste Black Power-godin aller tijden.