compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 16-3 t/m 22-3
Film van de week!
MENU

Blind Willow, Sleeping Woman

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch

Betoverende film gebaseerd op de magisch-realistische verhalen van Haruki Murakami. Een jonge vrouw mag een wens doen. Een praatgrage kikker wil samen met een verlegen accountant Tokyo redden...
Delen op facebook
Blind Willow, Sleeping Woman
Nederlandse première: 30-3-2023
Canada, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, 2022, 108 min,

Blind Willow, Sleeping Woman trailer

Trailer van Blind Willow, Sleeping WomanBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Blind Willow, Sleeping Womanhttps://i1.ytimg.com/vi/ar3DZtGLwT8/hqdefault.jpg2023-01-12
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Blind Willow, Sleeping Woman - Bioscopen, Tijden & Tickets

Blind Willow, Sleeping Woman in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Betoverende film gebaseerd op de magisch-realistische verhalen van Haruki Murakami. Een jonge vrouw mag een wens doen. Een praatgrage kikker wil samen met een verlegen accountant Tokyo redden. En een melancholieke man moet plots op reis om een mysterieuze doos te bezorgen. Zijn vrouw heeft hem net verlaten en zijn kat is kwijt. Dromen sijpelen de realiteit binnen.
Murakami is een van de meest geliefde schrijvers van de hedendaagse wereldliteratuur. Zijn hoofdpersonen zijn op zoek naar hun plek in de wereld, naar verloren liefdes en de zin van het leven. En zelden gebeurt dat meeslepender, spannender en fascinerender dan in zijn verhalen. In zijn universum lopen realiteit en fantasie volkomen vanzelfsprekend in elkaar over. Er zijn prachtige speelse filosofische overpeinzingen. Katten lopen weg. Jazz staat op. Een reuzeworm veroorzaakt aardbevingen. Er wordt pasta gekookt en de oorschelpen van vrouwen blijven fascineren.
Componist/regisseur Pierre Földes besefte dat deze magisch-realistische wereld zich perfect leent voor animatie. Hij schreef zelf een scenario waarin hij zes van Murakami’s verhalen tot één geheel weeft en bedacht hiervoor een geheel eigen, unieke visuele stijl helemaal toegesneden op Murakami’s ideeënwereld. Waarop de schrijver vervolgens zijn zeer zeldzame toestemming gaf.
Földes creëerde een klein elegant wonder. De film ademt Murakami; in beeld, muziek, ritme en toon. Niet eerder raakte een film zo perfect de balans tussen existentialisme en ironie en dat vleugje absurditeit zo kenmerkend voor deze schrijver.

Productiemaatschappij: An Original Picture, Arte France Cinéma, Cinéma Defacto, Doghouse Films, MACT Productions, micro_scope, Productions l'Unite Centrale, Proton Cinema, Studio MA

Cast & Regisseur