compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 18 6-5 t/m 12-5
Film van de week!
MENU

BloodSisters

***1/20
Waardering: 3.5/5

Pitch van BloodSisters

BloodSisters filmstill

BloodSisters filmstill

Delen op facebook
BloodSisters
Verenigde Staten, 1995, 77 min,

In BloodSisters komen allerlei acht leer-lesbiennes aan het woord over deelname aan een subcultuur verstoten door de grotere lesbische gemeenschap: van opdringerige bottoms tot macho femmes, een A-Z documentairegids die een diepgaande blik werpt op de San Francisco Leatherdyke-scene in het midden van de jaren negentig.

BloodSisters trailer en bijzonderheden

De film belandde na de première in een censuur-controverse en werd aangevallen in het Amerikaans congres, maar startte de discussie over genderfluïditeit. Een van de geïnterviewden vatte het als volgt samen: „S/M gaat over het vinden van je eigen grenzen en verder gaan dan ... je eigen keuzevrijheid claimen".
De soundtrack bevat muziek van Riot Grrrl-bands Frightwig en Typhoon, en industriële muziekpioniers Coil en Chris & Cosey

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseuse Michelle Handelten maakte eerder "A History of Pain" (1992).

BloodSisters - Bioscopen, Tijden & Tickets

BloodSisters in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je BloodSisters zien? Koop of huur de film hier:Van opdringerige bottoms tot macho femmes, een A-Z documentairegids die een diepgaande blik werpt op de San Francisco Leatherdyke-scene in het midden van de jaren negentig.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Cast & Regisseur