compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

Boy from Heaven

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweld

Pitch van Boy from Heaven

Delen op facebook
Boy from Heaven
Nederlandse première: 27-4-2023
Denemarken, Finland, Frankrijk, Zweden, 2022, 121 min,

In Cairo Conspiracy krijgt Adam - zoon van een visser - de unieke kans om te studeren aan de Al-Azhar Universiteit in Caïro, het machtscentrum van de soennitische islam. Adam wordt een pion in het conflict tussen de religieuze en politieke elites van Egypte. De geheime dienst wil dat hij spioneert in de beklemmende omgeving, waar korte metten met verraders gemaakt. Hoe dieper hij graaft, hoe meer hij ontdekt dat hij gevangen zit tussen twee vuren.

Boy from Heaven trailer en bijzonderheden

De film werd bekroond voor het beste scenario op het Filmfestival van Cannes. De film is door Zweden (thuisland van regisseur Saleh) ingestuurd als Oscar®kandidaat voor Beste Buitenlandse Film 2023.
De film is opgenomen in Istanboel, Turkije, vanwege een conflict van de regisseur met de Egyptische regering.

Trailer van Boy from HeavenBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Boy from Heavenhttps://i1.ytimg.com/vi/VaKOzZPJOXc/hqdefault.jpg2023-04-28
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Vierde samenwerking tussen regisseur Tarik Saleh en acteur Fares Fares. Regisseur Tarik Saleh werd Egypte uitgezet en is sindsdien persona non grata, hij filmde The Nile Hilton Incident (2017) in Casablanca, Marroko.

Boy from Heaven - Bioscopen, Tijden & Tickets

Boy from Heaven in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Boy from Heaven zien? Koop of huur de film hier:Een eerstejaarsstudent in het religieuze bolwerk van soennie-moslims wordt een pion van de geheime dienst die de keuze van de nieuwe grootimam wil beïnvloeden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In Cairo Conspiracy maken we kennis met Adam, die verstrikt raakt in een machtsstrijd binnen de religieuze en politieke elites van Egypte. De nieuwe film van Tarik Saleh (The Nile Hilton Incident) is een spannende spionagethriller die een inkijkje geeft in een verborgen wereld.
De eenvoudige vissersjongen Adam (Tawfeek Barhom) wordt toegelaten op de prestigieuze Al-Azhar Universiteit in Caïro, baken van de soennitische islam. Als de grootimam plotseling overlijdt, blijken de moslimbroeders en de Nationale Veiligheidsdienst tegengestelde belangen te hebben. Zonder het te weten wordt Adam gerekruteerd om de keuze voor de nieuwe grootimam te beïnvloeden. Als hij achter de waarheid komt, zit hij gevangen tussen twee vuren. Cairo Conspiracy werd bekroond voor het beste scenario op het Filmfestival van Cannes. De film is door Zweden (thuisland van regisseur Saleh) ingestuurd als Oscar®kandidaat voor Beste Buitenlandse Film.

Productiemaatschappij: Arte France Cinéma, Atmo Production, Film i Väst (co-production), Final Cut for Real (co-production), Memento Films (co-production), Movies Inspired (co-production), Oy Bufo Ab (co-production), Sveriges Television (SVT) (co-production)