compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

Brakhage

Pitch

Een mooie en eerlijke documentaire over Stan Brakhage, getalenteerd origineel filmmaker, die Filmmaker in Focus was op het IFFR 2002. Hij overleed in de lente van 2003, maar liet een omvangrijk en indrukwekkend oeuvre na.
Delen op facebook
Brakhage
Verenigde Staten, 1998, 80 min,

bijzonderheden

Shedden onderzoekt de inhoud en omvang van Stan Brakhage's geniale filmoeuvre en de invloed van zijn werk op volgende generaties filmmakers. Sinds 1952, toen hij negentien was, heeft Brakhage meer dan driehonderd films gemaakt, in lengte variërend van een paar seconden tot een paar uur, waarin de filmkunst voortdurend en consequent opnieuw gedefinieerd wordt. Brakhage bestaat uit fragmenten uit Brakhagefilms en films van andere avant-gardefilmmakers, interviews met de filmmaker, vrienden, familie, collega's en critici. Een oorspronkelijke muziekscore voor de film werd gemaakt door James Tenney, een langdurige medewerker van Brakhage en gerenommeerd componist. Brakhage bewonderde Maya Deren, voor wie hij "Water for Maya" maakte.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Brakhage - Bioscopen, Tijden & Tickets

Brakhage in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Brakhage zien? Koop of huur de film hier:
Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Cast & Regisseur

Jim Shedden

Regisseur