compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Breathe

Breathe

***1/20
Waardering: 3.3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarAngst

biografie, drama, filmhuis, romantiek

Pitch van Breathe
Breathe: Andrew Garfield (Robin Cavendish) en Claire Foy (Diana Cavendish)
Breathe: Andrew Garfield (Robin Cavendish) en Claire Foy (Diana Cavendish)
Delen op facebook
Breathe
Nederlandse première: 14-12-2017
Groot-Brittannië, 2017, 117 min,
Robin Cavendish heeft zijn hele leven nog voor zich als hij plots verlamd raakt door polio. Tegen alle doktersadviezen in haalt zijn vrouw Diana hem uit het ziekenhuis en proberen ze het maximale uit het leven te halen.
trailer en bijzonderheden over Breathe
Andrew Garfield bleef in zijn rol tussen de opnames door. Dit ging zelfs zo ver dat hij zijn tegenspeelster Claire Foy zijn jeuk moest laten krabben; zelf was hij immers 'verlamd'.
Aanloop van Breathe
Deze film is het regiedebuut van Andy Serkis.
Synopsis distributeur
Breathe is een hartverwarmend liefdesverhaal waarin elke dag geleefd wordt alsof het de laatste is.

In het waargebeurde liefdesverhaal Breathe heeft de avontuurlijke en charismatische Robin Cavendish (Andrew Garfield) nog een heel leven voor zich wanneer hij plots verlamd raakt door polio. Tegen alle doktersadviezen in brengt zijn vrouw Diana (Claire Foy) hem van het ziekenhuis in Afrika weer naar huis in Engeland. Haar wilskracht, liefde en toewijding zorgen ervoor dat Robin ondanks zijn verlamming het leven weer oppakt. Samen weigeren ze zich over te geven aan zijn ziekte en inspireren ze iedereen met hun onverwoestbare humor, lef en levenslust. Breathe is een hartverwarmend liefdesverhaal waarin elke dag geleefd wordt alsof het de laatste is. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van producent Jonathan Cavendish’ ouders, laat Breathe zien hoeveel impact Robins strijd heeft gehad op de mobiliteit van mindervaliden.