compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 5-8 t/m 11-8
Film van de week!
MENU

Calamity, une enfance de Martha Jane Cannary

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldAngst

Pitch van Calamity, une enfance de Martha Jane Cannary

Calamity, une enfance de Martha Jane Cannary filmstill

Calamity, une enfance de Martha Jane Cannary filmstill

Delen op facebook
Calamity, une enfance de Martha Jane Cannary
Nederlandse première: 9-12-2020
Denemarken, Frankrijk, 2020, 85 min,

In Calamity reist de familie van de 12-jarige Martha Jane in een konvooi dwars door het Wilde Westen van de VS in 1863. Wanneer haar vader gewond raakt, zet Jane haar zinnen op het paarden mennen. Maar dat vinden de mensen in het konvooi niets voor meisjes. Ze wordt zelfs van diefstal beschuldigd en rent weg en belandt in allerlei avonturen. Ze groeit uit tot het fenomeen Calamity Jane.

Calamity, une enfance de Martha Jane Cannary trailer en bijzonderheden

Calamity was de openingsfilm van Cinekid 2020 en won daar de juryprijs voor Beste Kinderfilm.

Trailer van Calamity, une enfance de Martha Jane CannaryBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Calamity, une enfance de Martha Jane Cannaryhttps://i1.ytimg.com/vi/ib8RVhI0Tow/hqdefault.jpg2020-12-09
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De Franse regisseur Rémi Chayé maakte eerder met dezelfde crew Reis Naar Het Noorden (NL) (2015).

Calamity, une enfance de Martha Jane Cannary - Bioscopen, Tijden & Tickets

Calamity, une enfance de Martha Jane Cannary in de bioscoop


Ook te zien:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Calamity vertelt op prachtig geanimeerde wijze hoe de jonge Martha Jane Cannary uitgroeide tot de legendarische ‘Calamity’ Jane. Een eigenzinnige held die haar eigen plan trekt in de tijd van het Wilde Westen. Calamity was de openingsfilm van Cinekid 2020 en won daar de juryprijs voor Beste Kinderfilm.

Calamity vertelt op prachtig geanimeerde wijze hoe de jonge Martha Jane Cannary uitgroeide tot de legendarische ‘Calamity’ Jane. Een eigenzinnige held die haar eigen plan trekt in de tijd van het Wilde Westen. Calamity was de openingsfilm van Cinekid 2020 en won daar de juryprijs voor Beste Kinderfilm. Amerika, 1863. De 12-jarige Martha Jane trekt met haar familie en vele anderen naar het Westen van Amerika op zoek naar een beter leven. Als haar vader gewond raakt, moet ze voor haar broertje en zusje zorgen en de huifkar leren besturen. Ondanks dat ze wordt tegengewerkt omdat ze een meisje is, laat de stoere Martha zich niet kennen. Tot ze ten onrechte van diefstal wordt beschuldigd. Om haar onschuld te bewijzen vlucht ze, en belandt in allerlei spannende avonturen. Daarbij ontmoet ze bijzondere mensen, ontdekt goud en laat zien dat girl power met haar begon! Calamity is een handgetekende 2D animatiefilm die opvalt door de sterke persoonlijkheid van Martha. ‘De krachtige en onderscheidende rol van de vrouw in de prachtige animatie, is actueel en inspirerend', aldus Heleen Rouw, algemeen directeur van Cinekid.

Productiemaatschappij: 2 minutes (co-production), 22D Music (co-production), Canal+ (participation), Ciné+ (participation), Cinémage 13 (in association with), Cinéventure 4 (in association with), Cofinova 15 (in association with), France 3 Cinéma (co-production), France Télévisions (participation), Gébéka Films (participation), Indéfilms 7 (in association with), La Région Île-de-France (support), Maybe Movies, Noerlum Studios, SG Image 2017 (in association with)

Cast & Regisseur

Benjamin Egner

Jacob Ish & the real Samson
Bertin-Hugault Paul

Ernest Nussbaum
Rémi Chayé

Regisseur