compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 22-2 t/m 28-2
Film van de week!
MENU

Callas – Paris, 1958

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst

Pitch van Callas – Paris, 1958

Delen op facebook
Callas – Paris, 1958
Nederlandse première: 25-11-2023
2023, 90 min,

In Callas – Paris, 1958 verschijnt Maria Callas voor het eerst op de bühne in Parijs en heel Parijs loopt uit - zoals de Franse president Coty, Jean Cocteau, de hertog en hertogin van Windsor, Charlie Chaplin en Brigitte Bardot. Naar verluidt draagt zij 1 miljoen dollar aan couture en juwelen.

Callas – Paris, 1958 trailer en bijzonderheden

Gerestaureerd nieuw ontdekte originele 16mm print en een nieuw ontdekte geluidsbron. Voor het eerst volledig in kleur, in 4K Ultra HD en geproduceerd door het team achter de bekroonde film Maria by Callas (2017).

Trailer van Callas – Paris, 1958Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Callas – Paris, 1958https://i1.ytimg.com/vi/ZG0QMgMPg8M/hqdefault.jpg2023-11-20
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Tom Volf regisseerde Maria by Callas (2017).

Callas – Paris, 1958 - Bioscopen, Tijden & Tickets

Callas – Paris, 1958 in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Een nacht om nooit te vergeten. Maria Callas, de onvergetelijke diva en het gezicht van de opera in de 20e eeuw, maakte haar debuut in Parijs. Slechts één avond vormde de weelderige Parijse Opéra het decor voor deze legendarische voorstelling op 19 december 1958. Het grote sociale evenement werd bijgewoond door "Le Tout Paris", waaronder de Franse president Coty, Jean Cocteau, de hertog en hertogin van Windsor, Charlie Chaplin en Brigitte Bardot. Callas verscheen op het beroemde podium met haar meest elegante couture en juwelen ter waarde van een miljoen dollar. Ze opende met haar kenmerkende rol, Norma's Casta diva, gevolgd door het beklemmende Miserere uit Verdi's Il Trovatore om daarna de stemming te verlichten met het ondeugende Una voce poco fa uit Il Barbiere di Siviglia. Het hoogtepunt van de avond kwam in de tweede helft: een volledig opgevoerde realisatie van Tosca, Act II. Het repertoire in deze voorstelling toont Callas op haar best, zowel in recital als als opera-actrice. Visuele elementen waren net zo belangrijk als de vocale dimensies in haar kunst.

Cast & Regisseur