compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Charlotte

Charlotte

***1/20
Waardering: 3.5/5

Pitch van Charlotte
Aan de hand van gouaches `Leben oder Theater` van de joodse Charlotte Salomon volgt regisseur Frans Weisz haar leven in Berlijn en haar vlucht naar Zuid-Frankrijk tot haar deportatie.
Delen op facebook
Charlotte
Nederland, West-Duitsland, 1980, 96 min,
bijzonderheden over Charlotte
Gebaseerd op het leven en werk van Charlotte Salomon. Het mooie aan de film van Weisz is dat hij je naar een hoger niveau tilt, waarin de historische achtergrond van het verhaal er niet meer zo toe doet.
Aanloop van Charlotte
Frans Weisz werd geboren in Amsterdam uit een Hongaarse vader en een Nederlands-Portugese moeder. Hij kreeg een studiebeurs van de Nederlandse regering, waarmee hij aan het Centro Sperimentale di Cinematografia, de filmschool in Rome mocht studeren. Zijn eindexamenfilm was zo succesvol, dat hij meteen gevraagd werd een episode in de Italiaanse episodefilm "Gli Eroi" te maken. Dit was het begin van een lange filmcarrière, waarvan belangrijke films onder meer zijn: Leedvermaak, "Qui Vive" (2001) en Hoogste Tijd(1994).
Recensies van Charlotte
BioscoopAgenda van Charlotte

Charlotte in de bioscoop

Wil je Charlotte zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Film over het leven van Charlotte Salomon, een joodse kunstenares die op jonge leeftijd door de nazi's werd vermoord.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen