compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Chungking Express (EN subtitles)

****0
Waardering: 4/5

Chongqing senlin

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van Chungking Express (EN subtitles)

Delen op facebook
Chungking Express (EN subtitles)
Nederlandse première: 10-6-2021
Hong Kong, 1994, 102 min,

Twee verhalen. Twee politiemannen (nummer 223 en 663) hebben beiden een gebroken hart. De een bestrijdt zijn liefdesverdriet door te rennen, de ander die laat zich helemaal gaan. Twee vrouwen zorgen ervoor dat de mannen weer tot leven komen.

Chungking Express (EN subtitles) trailer en bijzonderheden

'Chungking Express' was oorspronkelijk opgezet als een drieluik, maar het derde verhaal sneuvelde in verband met de lengte.
Hongkongs succesvolste jonge regisseur! Net als Quentin Tarrantino, medebewonderaar van Jean-Luc Godard, was Wong afgelopen jaar een ware sensatie op filmfestivals. De film geeft een kaleidoscopische kijk in het jachtige (nacht)leven van Hong Kong. Wong: ''Mijn opzet was een gangsterfilm volgens de MTV-methode. Ik hou erg veel van stilistische kunstgrepen. In 'Chungking Express' wilde ik daarmee tot het uiterste gaan en ik denk dat ik daar aardig in geslaagd ben.''

Trailer van Chungking Express (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Chungking Express (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/rZSZmWzEvMc/hqdefault.jpg2021-06-10
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Kar-wai Wong regisseerde eerder ook "Days of Being Wild" (1991).

Recensies van Chungking Express (EN subtitles)

Chungking Express (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Chungking Express (EN subtitles) in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Chungking Express (EN subtitles) zien? Koop of huur de film hier:Twee verhalen. Twee politiemannen (nummer 223 en 663) hebben beiden een gebroken hart. De een bestrijdt zijn liefdesverdriet door te rennen, de ander die laat zich helemaal gaan.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Regisseur Wong Kar Wai smeedt het grotestadsleven, oosterse cultuur, misdaad, liefde en de muziek van The Mama's and the Papa's (California Dreamin') aaneen tot een bezwerende droomclip.

Kaleidoscopische kijk in het jachtige (nacht)leven van Hongkong. Regisseur Wong Kar Wai smeedt het grotestadsleven, oosterse cultuur, misdaad, liefde en de muziek van The Mama's and the Papa's (California Dreamin') aaneen tot een bezwerende droomclip. In Wong Kar Wai's opvallend gestileerde doorbraakfilm lijden twee politiemannen beiden aan een gebroken hart. De een bestrijdt zijn liefdesverdriet met hardlopen, de ander heeft zo te lijden onder het vertrek van zijn vriendin dat hij niet merkt dat het snackbarmeisje Faye stapelverliefd op hem is. Eye brengt in samenwerking met Cinéart zes films van Wong Kar Wai opnieuw landelijk uit. Behalve The Hand is alles op 4K gerestaureerd.

Productiemaatschappij: Jet Tone Production Co

Cast & Regisseur

Takeshi Kaneshiro

He Zhiwu, Cop 223
Brigitte Lin

Woman in blonde wig (as Ching-hsia Lin)
Valerie Chow

Air Hostess
Wong Kar-wai

Regisseur