compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 26-1 t/m 1-2
Film van de week!
MENU

Cinestud in Retrospect: van Gasteren, Verhoeven & De La Para

speciaal programma

Pitch

"Omdat mijn fiets daar stond" (1966) van Louis van Gasteren + "Eén hagedis teveel" (1960) van Paul Verhoeven + "Megalopolis I" van Pim de La Parra (1960) in het kader van 75 jaar Kriterion.
Delen op facebook
Cinestud in Retrospect: van Gasteren, Verhoeven & De La Para

bijzonderheden

Omdat mijn fiets daar stond (Louis van Gasteren, 1966) is een anti-establisement film, die het politie geweld aan de kaak stelt.
Eén hagedis te veel (Paul Verhoeven, 1960) een Leidse student krijgt een relatie met een getrouwde vrouw, haar man heeft weer een relatie met een andere vrouw.
Megalopolis I (Pim de la Parra, 1963) over de jonge Surinamer Rudy F. Kross die vijf jaar dwaalt in de grote stad in isolement, melancholie en eenzaamheid. Voor het eerst werd op het Nederlandse doek de gedachtenwereld van een Surinaamse Amsterdammer getoond.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Cinestud in Retrospect: van Gasteren, Verhoeven & De La Para - Bioscopen, Tijden & Tickets

Cinestud in Retrospect: van Gasteren, Verhoeven & De La Para in de bioscoop

Wil je Cinestud in Retrospect: van Gasteren, Verhoeven & De La Para zien? Koop of huur de film hier:"Omdat mijn fiets daar stond" (1966) + "Eén hagedis teveel" (1960) van Paul Verhoeven + "Megalopolis I" van Pim de La Parra (1960) in het kader van 75 jaar KriterionMeer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series