compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU

Corazón de Fuego

***1/20
Waardering: 3.5/5

The Last Train / El Último Tren

Pitch

Een oude stoomlocomotief, eens de trots van de Uruguayaanse spoorwegen, dreigt voor veel geld verkocht te worden aan een Hollywoodstudio. Drie spoorwegveteranen willen verhinderen dat de locomotief naar de VS gaat: ze kapen de trein en willen ermee naar een veilige plaats rijden.
Delen op facebook
Corazón de Fuego
Argentinië, Spanje, Uruguay, 2002, 91 min,

bijzonderheden

Ook bekend als 'El Último Tren' en 'The Last Train'. Winnaar van diverse internationale filmprijzen.
Het scenario is een metafoor voor de situatie waarin veel Latijns-Amerikaanse landen momenteel verkeren: landen als Uruguay en Argentinië, die economisch aan de grond zitten, worden voor een prikje 'opgekocht' door de Verenigde Staten. De film doet soms wat naïef en sentimenteel aan, maar Federico Luppi, José Soriano en Héctor Alterio - drie zwaargewichten van de Latijns-Amerikaanse cinema - tillen het verhaal naar een hoger niveau. Héctor Alterio vertolkte in El Hijo de la Novia de rol van de vader.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Diego Arsuaga is een regisseur van reclamespots, waarvoor hij belangrijke prijzen kreeg. Na 1988 legde hij zich toe op cinema en was producent en scenarioschrijver van verschillende films. Hij maakte 3 korte films, die bekroond werden op internationale festivals. In 1997 maakte Arsuaga zijn speelfilmdebuut met "Otario".

Corazón de Fuego - Bioscopen, Tijden & Tickets

Corazón de Fuego in de bioscoop

Wil je Corazón de Fuego zien? Koop of huur de film hier:Drie spoorwegveteranen willen verhinderen dat een oude stoomlocomotief verkocht wordt aan een Hollywoodstudio. Ze besluiten de trein te kapen om haar naar een veilige plek te rijden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: OK Films, Patagonik Film Group, Taxi Films