compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Corazón de Fuego

Corazón de Fuego

***1/20
Waardering: 3.5/5

The Last Train / El Último Tren

actie, avontuur, drama, filmhuis, komedie

Pitch
Een oude stoomlocomotief, eens de trots van de Uruguayaanse spoorwegen, dreigt voor veel geld verkocht te worden aan een Hollywoodstudio. Drie spoorwegveteranen willen verhinderen dat de locomotief naar de VS gaat: ze kapen de trein en willen ermee naar een veilige plaats rijden.
Delen op facebook
Corazón de Fuego
Argentinië, Spanje, Uruguay, 2002, 91 min,
bijzonderheden
Ook bekend als 'El Último Tren' en 'The Last Train'. Winnaar van diverse internationale filmprijzen.
Het scenario is een metafoor voor de situatie waarin veel Latijns-Amerikaanse landen momenteel verkeren: landen als Uruguay en Argentinië, die economisch aan de grond zitten, worden voor een prikje 'opgekocht' door de Verenigde Staten. De film doet soms wat naïef en sentimenteel aan, maar Federico Luppi, José Soriano en Héctor Alterio - drie zwaargewichten van de Latijns-Amerikaanse cinema - tillen het verhaal naar een hoger niveau. Héctor Alterio vertolkte in El Hijo de la Novia de rol van de vader.
Aanloop
Diego Arsuaga is een regisseur van reclamespots, waarvoor hij belangrijke prijzen kreeg. Na 1988 legde hij zich toe op cinema en was producent en scenarioschrijver van verschillende films. Hij maakte 3 korte films, die bekroond werden op internationale festivals. In 1997 maakte Arsuaga zijn speelfilmdebuut met "Otario".
Corazón de Fuego - Bioscopen, Tijden & Tickets

Corazón de Fuego in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Corazón de Fuego zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 19 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Drie spoorwegveteranen willen verhinderen dat een oude stoomlocomotief verkocht wordt aan een Hollywoodstudio. Ze besluiten de trein te kapen om haar naar een veilige plek te rijden.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen