compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 23-11 t/m 29-11
Film van de week!
MENU

Corsage (EN subtitles)

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Corsage (EN subtitles)

Corsage (EN subtitles) filmstill

Corsage (EN subtitles) filmstill

Delen op facebook
Corsage (EN subtitles)
Nederlandse première: 15-9-2022
Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk, 2022, 115 min,

In Corsage wordt keizerin Elisabeth van Oostenrijk verafgood om haar schoonheid en staat bekend als trendsetter. Op kerstavond 1877 Elisabeth 40 en wordt ze officieel gezien als een oude vrouw beschouwd en moet ze gaan werken aan haar nalatenschap. Zij komt echter in opstand tegen het beeld en de verwachtingen die iedereen heeft van haar die als een korset om haar zit, onderwijl trekt ze zelf het korset om haar middel steeds strakker.

Corsage (EN subtitles) trailer en bijzonderheden

Een fictief verslag van de latere jaren van keizerin Elisabeth van Oostenrijk. Op de vraag hoeveel van de film echt is en hoeveel fictie, zei regisseur en scenarioschrijver Marie Kreutzer dat ze het niet in procenten kon zeggen omdat ze het zich niet eens precies kon herinneren, maar dat sommige delen verzonnen waren, zoals het einde.

Trailer van Corsage (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Corsage (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/OVuT1FDD4F4/hqdefault.jpg2022-09-15
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Dit is een van de vijf Oostenrijks-Duitse producties over keizerin Elisabeth van Oostenrijk die tussen 2021-2022 worden uitgebracht. De anderen waren "Sisi" (2021), "Elisabeth" (2022), "The Empress" (2022) en "Sisi & I" (2023) (de laatste werd ook gefilmd in 2021, maar de releasedatum moest worden uitgesteld tot 2023 vanwege de release van Corsage in Oostenrijk en Duitsland in 2022).

Marie Kreutzer regisseerde eerder The Ground Beneath My Feet (2019).

De Luxemburgse actrive Vicky Krieps was eerder te zien in Bergman Island (2021), The Last Vermeer (2019), The Girl in the Spider's Web (2018) en Phantom Thread (2017).

Corsage (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Corsage (EN subtitles) in de bioscoop


Ook te zien:
De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

De Oostenrijkse keizerin Sisi (Vicky Krieps) wordt op de dag van haar veertigste verjaardag tegen wil en dank aan de kant gezet als een ‘oudere' vrouw. De rusteloze Sisi, badend in luxe maar ook getergd door eenzaamheid, gaat de strijd aan met het letterlijke en figuurlijke keurslijf die de keizerlijke rol van haar vergt. Vol overgave probeert ze een uitweg te vinden uit zowel haar beklemmende korset, als de muren van het paleis die steeds dichter op haar afkomen.

Productiemaatschappij: Arte France Cinéma, Eurimages (support), Film AG Produktion, Kazak Productions, Komplizen Film, Lux, ORF Film/Fernseh-Abkommen, Samsa Film, Vienna Film Financing Fund (support), ZDF

Cast & Regisseur

Vicky Krieps

Empress Elisabeth
Colin Morgan

Bay Middleton
Finnegan Oldfield

Louis Le Prince
Jeanne Werner

Ida Ferenczy
Katharina Lorenz

Marie Festetics
Corsage (EN subtitles) poster