compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU

Czesc, Tereska

****1/2
Waardering: 4.3/5

Hi, Tereska

Pitch

Tereska is een tiener die in een grijs flatgebouw woont met haar vader, een werkloze alcoholist, en haar moeder, een fabrieksmedewerker. De televisie schalt thuis de hele tijd. Maar ondanks deze deprimerende leefomgeving is Tereksa als een gevoelig en verlegen meisje opgegroeid. Haar onwaarschijnlijke droom een modeontwerpster te worden doet haar op een ambachtsschool belanden, waar ze de tegendraadse en zelfverzekerde Renata ontmoet. Al snel verleidt zij Tereska tot haar eerste sigaret, haar eerste kus en, uiteindelijk, haar eerste misdaad.
Delen op facebook
Czesc, Tereska
Polen, 2001, 91 min,

bijzonderheden

De film is Robert Glinski's persoonlijke antwoord op een stroom van nieuwsberichten over veertien- en vijftienjarige Poolse kinderen die elkaar misbruiken en vermoorden.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Robert Glinski, die in 1952 geboren is in Warschau, studeerde af aan de staatsacademie van Film, Televisie en Theater in Lodz. Hij maakte een aantal documentaires en regisseerde ook voor televisie en theater. Voor 'Hi Tereska' kreeg Glinski de Speciale Jury Award op het Tsjechische filmfestival Karlovy Vary, waar de film ook in première ging. Momenteel werkt hij aan "Unkenrufe", een verfilming van een roman van Günter Grass, met in de hoofdrollen Matthias Habich en Krystyna Janda.

Czesc, Tereska - Bioscopen, Tijden & Tickets

Czesc, Tereska in de bioscoop

Wil je Czesc, Tereska zien? Koop of huur de film hier:Zwart-wit drama over een verlegen tiener die geïntroduceerd wordt in een wereld van misdaad.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Polish TV

Cast & Regisseur

Violetta Arlak

Sewing-School Teacher Jola (as W. Arlak)
Krzysztof Kiersznowski

Stasiek, Tereska's Father
Malgorzata Rozniatowska

Tereska's Mother