compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

Das Mädchen und die Spinne

***00
Waardering: 3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarSeksGrof taalgebruik

Pitch van Das Mädchen und die Spinne

Delen op facebook
Das Mädchen und die Spinne
Nederlandse première: 30-9-2021
Zwitserland, 2021, 99 min,

In Das Mädchen und die Spinne gaat Lisa verhuizen en vrij snel begint er een spel tussen afstoten en aantrekken tussen haar en Mara. Mara helpt Lisa, maar tegelijk pleegt ze kleine sabotage. Een vriendje wordt tussen hun gecirculeerd, maar is vooral een pion in hun spel.

Bekijk bij:

meJane

Das Mädchen und die Spinne trailer en bijzonderheden

De film won de FIPRECI-prijs en Beste Aankomend Regisseur tijdens het Berlin International Film Festival 2021.
De film zou oorspronkelijk in Duitsland gefilmd worden, maar werd uiteindelijk in Bern,Zwitserland gefilmd door toetreding van het Zwitserse productiebedrijf Beauvoir Films, die uitstekende connecties had in Zwitserland. Een verlaten bierbrouwerij werd omgebouwd tot studio en alle buiten-scenes zijn apart opgenomen en in gemonteerd, zoals beelden vanuit de ramen.
De film is deels gebaseerd op ervaringen van de twee broers, ze besloten deze film als onderdeel van een trilogie te laten functioneren, samen met hun eerste film en hun aangekondigde deel drie "DER SPATZ IM KAMIN".

Trailer van Das Mädchen und die SpinneBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Das Mädchen und die Spinnehttps://i1.ytimg.com/vi/lSYV7BYQSZ4/hqdefault.jpg2021-08-11
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De tweelingen Ramon en Silvan Zürcher maakten samen eerder Das merkwürdige Kätzchen (2013), dit is de eerste keer dat ze samen de regisseurstitel dragen.
Henriette Confurius was eerder gezien in Narziss und Goldmund (2020), Die geliebten Schwestern (2014) en The Countess (2009).
Liliane Amuat begon al jong te werken in het theater en was eerder te zien in de film "Skizzen von Lou" (2016), welke niet uitgebracht is in Nederland.
Ursina Lardi is een gevierde Zwitserse actrice bekend van Unter der Haut (2015), Die Lügen der Sieger (2014), Lore (2012) en Das weiße Band (2009).

Das Mädchen und die Spinne - Bioscopen, Tijden & Tickets

Das Mädchen und die Spinne in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Das Mädchen und die Spinne zien? Koop of huur de film hier:


meJane

Lisa gaat verhuizen en de afstand tussen haar en Mara groeit letterlijk en figuurlijk.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Mara helpt Lisa verhuizen, want zij verlaat het gezamenlijke hippe huis en gaat op zichzelf wonen. Iedereen komt meehelpen. Maar terwijl ze vrolijk in de weer lijken met het verplaatsen van dozen en schilderen van muren, zindert het onder de oppervlakte. Mara trekt een spoor van kleine catastrofes door het nieuwe appartement van Lisa. De aardige klusjesman wordt door de jonge vrouwen doorgegeven als een seksspeeltje. Er worden geheime glimlachjes uitgewisseld en de onderlinge gesprekken waarin onzekerheden op fascinerende wijze worden gecamoufleerd nemen bizarre wendingen. De tweeling regisseurs Ramon en Silvan Zürcher hebben een volkomen eigen filmtaal ontwikkeld, waarin de kleuren van het scherm afspatten. Een heel mooie en pure film, maar ook irritant, net zo’n satijnen stofje dat begint te rafelen en waar je dan aan blijft trekken totdat je het helemaal stuk maakt. Als een echt goed gedicht, of een film van Roy Andersson.

Productiemaatschappij: Beauvoir Films, Schweizer Radio und Fernsehen (SRF), Zürcher Film