compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
Film van de week!
MENU

Daughters of the Dust

***1/20
Waardering: 3.3/5
Voor alle leeftijden

Pitch van Daughters of the Dust

Daughters of the Dust filmstill

Daughters of the Dust filmstill

Delen op facebook
Daughters of the Dust
Nederlandse première: 1-6-2017
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 1991, 112 min,

Het is 1902 en langs de kust van South Caroline leven de Gullah: afstammelingen van Afrikaanse slaven wier Afrikaanse gebruiken veelal intact zijn gebleven. De Gullah krijgen echter steeds meer te maken met invloeden van de rest van het land.

Bekijk bij:

videolandNETFLIX

Daughters of the Dust trailer en bijzonderheden

Deze film was in 1991 de eerste lange speelfilm die werd geregisseerd door een Afro-Amerikaanse vrouw. De film is inmiddels opgenomen in de National Film Registry.

Trailer van Daughters of the DustBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Daughters of the Dusthttps://i1.ytimg.com/vi/tw0btVfaYpg/hqdefault.jpg2017-05-22
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Julie Dash heeft twee boeken over deze film gepubliceerd: eentje over het maakproces en eentje die het verhaal volgt van de film.

Daughters of the Dust - Bioscopen, Tijden & Tickets

Daughters of the Dust in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Aan het begin van de 20e eeuw strijden meerdere generaties van de Gullah gemeenschap - voormalige West-Afrikaanse tot slaaf gemaakten die veel van de Yoruba tradities van hun voorouders hebben overgenomen - op de Sea Islands voor de kust van South-Carolina voor de handhaving van hun cultureel erfgoed en folklore. Tegelijkertijd bereiden zij zich voor op een migratie naar het vasteland, dit brengt hun nog verder weg van hun oorspronkelijke wortels. 

Productiemaatschappij: American Playhouse, British Film Institute (BFI), Geechee Girls, Kino International, Kino Video, NHK, Public Broadcasting Service (PBS), WMG Film

Cast & Regisseur

Barbarao

Yellow Mary
Cora Lee Day

Nana Peazant
Alva Rogers

Eula Peazant
Cheryl Lynn Bruce

Viola Peazant
Julie Dash

Regisseur

Nieuws over Daughters of the Dust