compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > David Lynch: The Art Life

David Lynch: The Art Life

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruikAngst

documentaire, filmhuis

Pitch van David Lynch: The Art Life
David Lynch: The Art Life: David Lynch (Zichzelf)
David Lynch: The Art Life: David Lynch (Zichzelf)
Delen op facebook
David Lynch: The Art Life
Nederlandse première: 23-11-2017
Denemarken, Verenigde Staten, 2016, 88 min,
David Lynch, de meester van de surrealistische cinema duikt diep zijn eigen werk, op zoek naar de bron van zijn creativiteit. Hij vertelt over de belangrijkste invloeden op zijn werk, zoals schilderkunst en zijn jeugd.
trailer en bijzonderheden over David Lynch: The Art Life
Jon Nguyen heeft de film gefinancierd via crowdfundingwebsite Kickstarter. Het duurde enkele jaren om het geld bij elkaar te krijgen.
Aanloop van David Lynch: The Art Life
De regisseur Jon Nguyen heeft onder andere de documentaireserie Interview Project Germany gemaakt, waar David Lynch ook aan meewerkte.
BioscoopAgenda van David Lynch: The Art Life

David Lynch: The Art Life in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je David Lynch: The Art Life zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


David Lynch, de meester van de surrealistische cinema, duikt in deze documentaire van Jon Nguyen in zijn eigen werk. Lynch vertelt over de belangrijkste invloeden op zijn werk, zoals schilderkunst en zijn jeugd.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Lynch over Lynch.

The Art Life is geen gewone biopic, zoals te verwachten bij de meester van de bevreemding. Lynch over Lynch, dat is al gek genoeg.
Lynch vertelt. Niet over zijn filmcarrière maar over vroeger, en hoe de schilderkunst zijn oeuvre heeft bepaald. Lynch gaat in herinnering terug naar zijn jeugd, zijn ouders, de vroege jaren aan de kunstacademie in Philadelphia en hoe de schilderkunst zijn oeuvre heeft bepaald. Zijn kunstwerken die voorbijkomen sluiten daar, in een slimme montage, op aan. Scharrelend in zijn atelier in de heuvels van Hollywood gaat hij terug naar de wortels van zijn creativiteit.