compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Daymohk

Daymohk

***1/20
Waardering: 3.5/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

documentaire, filmhuis

Pitch van Daymohk
Daymohk filmstill
Daymohk filmstill
Delen op facebook
Daymohk
Nederlandse première: 9-5-2019
Nederland, 2019, 85 min,
Tsjetsjenië. Sterdanser en choreograaf Ramzam Ahmadov en zijn volkdansgroep worden toegevoegd aan het gevolg van president Kadyrov. Na twaalf jaar knaagt de twijfel of hij er goed aan gedaan heeft, beschermt hij zijn cultuur of is hij gewoon een collaborateur.
trailer en bijzonderheden over Daymohk
De film maakt gebruik van materiaal die in 2002 geschoten is voor een documentaire over Ramzam en zijn vrouw Masha Novikova.
Aanloop van Daymohk
Regisseur Masha Novikova maakte eerder Drie kameraden (2007) en "Zoete rook van het vaderland" (2012). Zij deed eerder research en het camerawerk voor de documentaire "Dans, Grozny dans (2002) van Jos de Putter, die dezelfde dansgroep tot onderwerp had.
BioscoopAgenda van Daymohk

Daymohk in de bioscoop

Synopsis distributeur
In de documentaire Daymohk - Het land van de voorouders vertelt regisseur Masha Novikova (Drie Kameraden) het verhaal van de Tsjetsjeense sterdanser en choreograaf Ramzan Achmadov en zijn dansgroep Daymohk.

In de documentaire Daymohk - Het land van de voorouders vertelt regisseur Masha Novikova (Drie Kameraden en Zoete rook van het vaderland) het verhaal van de Tsjetsjeense sterdanser en choreograaf Ramzan Achmadov en zijn dansgroep Daymohk. Ramzan en de groep hebben onderdak gekregen bij de huidige president van Tsjetsjenië, Kadyrov. De dreiging voor het opheffen van Daymohk en daarmee het uitsterven van de eeuwenoude volksdans zijn voorlopig even voorbij. Maar het offer is groot. Niet alleen heeft Ramzan zijn dochter Aminat moeten afstaan aan Kadyrov, die haar zijn derde echtgenoot maakte, ook de jonge dansers van de groep zijn privébezit van de president geworden. In een poging de traditie van zijn land te redden, moet Ramzan afstaan wat hem het meest dierbaar is.