compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 21-11 t/m 27-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > De beroemde bereninvasie van Sicili

De beroemde bereninvasie van Sicili

****0
Waardering: 4/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldAngst

animatie, avontuur, familiefilm

Pitch
De fantasierijke en stoere animatiefilm De Beroemde bereninvasie van Sicilië is gebaseerd op het boek van Dino Buzzati. Regisseur Lorenzo Mattotti maakte van het spannende avontuur een visueel spektakel over een berenvolk dat naar de mensenwereld trekt om de ontvoerde zoon van hun koning op te sporen.
Delen op facebook
De beroemde bereninvasie van Sicili
Nederlandse première: 18-12-2019
Frankrijk, Italië, 2019, 82 min,
De beroemde bereninvasie van Sicili trailer
De beroemde bereninvasie van Sicili - Bioscopen, Tijden & Tickets

De beroemde bereninvasie van Sicili in de bioscoopSynopsis distributeur
De fantasierijke en stoere animatiefilm De Beroemde bereninvasie van Sicilië is gebaseerd op het boek van Dino Buzzati. RegisseurLorenzo Mattotti maakte van het spannende avontuur een visueel spektakel over een berenvolk dat naar de mensenwereld trekt om de ontvoerde zoon van hun koning op te sporen. Lang geleden verdween Tonio, de zoon van de berenkoning Leonzio. Vastberaden om zijn zoon terug te vinden, vertrekt Koning Leonzio samen met het berenvolk richting de mensenwereld voordat de strenge winter aanbreekt. Een onbetrouwbare tovenaar, een reusachtig zeemonster en een sluwe mensenkoning maken het de beren haast onmogelijk de mensenwereld te bereiken en naar Tonio te zoeken. Maar Leonzio geeft niet op. Uiteindelijk bevalt het leven onder de mensen de beren wel. Tot ze de slechte gewoontes van de mensen beginnen over te nemen.
De Beroemde bereninvasie van Sicilië werd geselecteerd voor het Cannes Filmfestival in de sectie Un Certain Regard, en voor het kinderfilmfestival Cinekid.