compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 10-10 t/m 16-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > De Dans van de Reiger

De Dans van de Reiger

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarDiscriminatie

drama

Pitch van De Dans van de Reiger
Over de crisis in het huwelijk van een paar tijdens een vakantie aan de Adriatische zee. Hij weigert elke vorm van toenadering en gaat in z'n eentje zitten broeden over de ontrouw van zijn vrouw die hem bedriegt met een matroos.
Delen op facebook
De Dans van de Reiger
Nederlandse première: 2002
Nederland, West-Duitsland, 1966, 92 min,
bijzonderheden over De Dans van de Reiger
Toen het er aanvankelijk naar uitzag dat het scenario niet verfilmd zou worden, heeft Hugo Claus het in 1962 bewerkt tot een toneeltekst.
Bergman-actrice Gunnel Lindblom speelt de hoofdrol en de gevierde Franse cameraman Sacha Vierny die ook de Franse film - Belle de Jour draaide - tekende voor het camerawerk.
Aanloop van De Dans van de Reiger
Fons Rademakers (1920) was acteur en theaterregisseur tot hij in 1955 bij de film terechtkwam als assistent van o.a. Jean Renoir en Vittorio de Sica. In 1958 debuteerde hij als zelfstandig regisseur. Hij maakte voor deze film een aantal speelfilms, waaronder ook "Dorp aan de Rivier (1958), Makkers Staakt Uw Wild Geraas (1960), "Het Mes" (1961), en "Als Twee Druppels Water" (1963).
BioscoopAgenda van De Dans van de Reiger

De Dans van de Reiger in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je De Dans van de Reiger zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Over de crisis in het huwelijk van een paar tijdens een vakantie aan de Adriatische zee. Met Gunnel Lindblom, Jean Desailly en Manfred de Graaf.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen