compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 23-9 t/m 29-9
Film van de week!
MENU

De Drekkies (NL)

Voor alle leeftijden

Pitch

De Drekkies zoeken een nieuwe plek om te wonen. Ze komen terecht in Stinkstad, een prachtig en rustig plaatsje. Helaas heeft Stinkstad last van een vreselijk stinkende vuilnisbelt...
Delen op facebook
De Drekkies (NL)
Nederlandse première: 1-12-2021
België, Duitsland, 2021, 86 min,
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De Drekkies (NL) - Bioscopen, Tijden & Tickets

De Drekkies (NL) in de bioscoop

Synopsis distributeur

De Drekkies zoeken een nieuwe plek om te wonen. Ze komen terecht in Stinkstad, een prachtig en rustig plaatsje. Helaas heeft Stinkstad last van een vreselijk stinkende vuilnisbelt. Daar moet iets aan gedaan worden! Max, zoon van de burgemeester, is een geboren knutseltalent. Hij hoopt dat hij het stankprobleem kan oplossen met een machine die hij bouwt met Professor Schuimkop en diens nichtje Lotta. Als Max de Drekkies op de vuilnisbelt tegenkomt, begrijpt hij al snel wat deze wezentjes voor Stinkstad kunnen betekenen: ze eten vuilnis! En voor de Drekkies is de vuilnisbelt van Stinkstad het thuis dat ze al die tijd al zochten. Eind goed, al goed, zou je zeggen. Maar de vrouw van de burgemeester en de gewetenloze aannemer Hamer hebben andere plannen. Zij willen de vuilnisbelt vervangen door een luxe wellnesscentrum! Zal het de Drekkies met hulp van hun vriendjes Max en Lotta lukken hun nieuwe thuis van de ondergang te redden.

Productiemaatschappij: ARRI Media (in association with), Grid Animation (co-production), Leonine (co-production), Verlag Friedrich Oetinger (co-production), WunderWerk, Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF) (co-production)

Cast & Regisseur

Geraldine Blecker

Oggly Grandma
Tony Clark

Oggly Dad / Firebottom / Francesco / Workman #3
Toby Genkel

Regisseur
Jens Møller

Regisseur